Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Další válečná munice na staveništi dálnice. Pyrotechnik ji zlikvidoval na místě

Policejní pyrotechnik dnes nedaleko Dolního Dvořiště na Českokrumlovsku zlikvidoval desítky kilogramů munice z druhé světové války. Stavaři ji podruhé ve krátké době našli při budování dálnice D3. O odpalu informovali rakouskou policii.

„Poblíž státní hranice zlikvidoval policejní pyrotechnik nalezenou nebezpečnou munici řízeným odpalem. Jednalo se o několik desítek kilogramů válečné munice, hlavně útočné granáty,“ uvedla policie na sociální síti X.

Policejní mluvčí Jiří Matzner dodal, že kvůli likvidaci nemusela být omezena doprava na okolních silnicích. Česká policie informovala rakouské kolegy o odpalu munice. 

Jde o druhý větší nález válečné munice na stavbě dálnice D3 v rozmezí dvou týdnů. Policie musela 7. března kvůli likvidaci uzavřít také prostor u Dolního Dvořiště.

Překvapivý nález objevil včera muž, který pracuje na výstavbě dálnice D3. Na staveništi našel několik desítek kilogramů munice různých druhů. Policie proto dnes uzavřela okolí Dolního Dvořiště včetně silnice směrem na Rybník na Českokrumlovsku....

Stavbu úseku dálnice D3 Nažidla - Dolní Dvořiště, na němž se munice v obou případech našla, zahájilo Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začátkem ledna. Náklady na vybudování 3,5 kilometru dlouhého úseku činí 875 milionů korun. V provozu je nyní 70 kilometrů D3, která má v budoucnu spojit Prahu s Českými Budějovicemi a rakouskými hranicemi.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky jihočeský kraj, policie, dálnice, D3

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další válečná munice na staveništi dálnice. Pyrotechnik ji zlikvidoval na místě  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.