Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Na jihu Čech letos dosud onemocnělo černým kašlem 917 lidí, je to nejvíce v Česku

Na jihu Čech od začátku roku onemocnělo černým kašlem 917 lidí, nejvíce v celé republice. V posledním týdnu jihočeští hygienici evidovali 137 nových případů černého kašle. Vyplývá to z jejich aktuální statistiky.

„Počty onemocnění rostly nejvíce do 11. týdne, v posledních dvou týdnech vidíme jisté zpomalení dynamiky růstu. Nejexponovanějšími skupinami jsou dlouhodobě studenti středních škol a žáci vyšších ročníků základních škol. Co se týče okresů, nejvíce případů registrujeme na Českobudějovicku, a to 404," uvedla ředitelka jihočeské hygienické stanice Kvetoslava Kotrbová.

Nemoc se v úvodu projevuje jako jiné respirační infekce. Typickým příznakem je dávivý kašel, přičemž záchvaty mohou přetrvávat několik dní. Nákaza je nebezpečná hlavně pro neočkované děti nebo seniory.

Od začátku roku v Česku onemocnělo černým kašlem 5297 lidí. Po Jihočeském kraji je nejvíce případů ve Středočeském, a to 768, a na Vysočině, kde bylo od začátku roku 620 pacientů. V minulém týdnu přibylo v republice 1044 nově nahlášených případů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, zdraví, černý kašel, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihu Čech letos dosud onemocnělo černým kašlem 917 lidí, je to nejvíce v Česku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.