Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V květnu by měla v Písku začít rekonstrukce horní části Žižkovy třídy

Horní část Žižkovy třídy v Písku by se ještě letos měla dočkat rekonstrukce. Akce bude zahrnovat výměnu a přeložení stávajících sítí, opravu silnice a chodníků či úpravu parkovacích stání. Akce vyjde na více než 30 milionů korun.

Práce by měly začít zhruba v polovině května, potrvají šest měsíců a zajistí je firma Strabag Silnice, která nabídla nejvýhodnější nabídku, informovalo město v tiskové zprávě. 

„Rekonstrukci Žižkovy třídy se podařilo vysoutěžit za necelých 33,3 milionu korun bez daně, to je oproti předpokládané hodnotě zakázky o téměř 7,2 milionu korun méně,“ informoval místostarosta Josef Soumar (Piráti). „O zakázku měly zájem tři firmy, rozdíl mezi nejnižší a nejvyšší nabídkou byl více než sedm milionů korun,“ doplnil.

Město Písek může s akcí začít díky rozhodnutí Krajského úřadu Jihočeského kraje. Ten potvrdil platnost stavebního povolení na tuto akci, proti kterému se odvolali tři účastníci řízení. Ti napadali zejména navrhované umístění zastávky MHD a plochu pro kontejnery ve spodní části ulice.

„Krajský úřad ve svém rozhodnutí uvedl, že na základě přezkoumání v napadaném stavebním povolení neshledal nesprávnost, která by byla důvodem pro jeho zrušení,“ uvedla mluvčí města Petra Měšťanová. Dolní a prostřední část Žižkovy třídy město opravilo ve dvou etapách v letech 2005 a 2007.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky písek, rekonstrukce, silnice, žižkova třída

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V květnu by měla v Písku začít rekonstrukce horní části Žižkovy třídy  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.