Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Kamion převážející dřevo se střetl s automobilem. Zraněná žena skončila v nemocnici

, aktualizováno 8. dubna 2024, 16:49

Dopravní nehoda, při které se střetl automobil s nákladním vozidlem, se stala v pondělí dopoledne na jihu Čech. Záchranáři, policisté i hasiči k události vyjížděli do Jarošova nad Nežárkou na Jindřichohradecku. Podle policie se řidička nejspíše nevěnovala řízení.

O nehodě informovala mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů na sociální síti X. Událost se stala v Jarošově nad Nežárkou nedaleko Jindřichova Hradce. 

„Došlo ke střetu osobního a nákladního automobilu. Zdravotníci ošetřili jednu zraněnou osobu, kterou následně odvezli do nemocnice. Jindřichohradecká profi jednotka zajistila místo nehody a provedla protipožární opatření,“ sdělila Matějů.

Na místě zasahovaly dvě posádky Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje. „Záchranáři na místě ošetřili ženu středního věku, která při nehodě utrpěla zhmoždění hrudníku. Po poskytnutí nezbytné přednemocniční neodkladné péče byla transportována na urgentní příjem jindřichohradecké nemocnice,“ uvedla mluvčí jihočeských záchranářů Petra Kafková.

V odpoledních hodinách zveřejnila vyjádření k nehodě také jihočeská policie. Podle ní může být na vině nepozornost.

„Po příjezdu na místo a vlastním šetřením policisté zjistili, že řidička osobního vozidla tovární značky Citroën Berlingo se pravděpodobně při jízdě po silnici I/23 před vjezdem na mostek nad potokem plně nevěnovala řízení a čelně vjela pod protijedoucí nákladní vozidlo tovární značky Scania s naloženým návěsem převážející kmeny stromů,“ uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura.

Způsobená škoda byla vyčíslena na více jak 550 tisíc korun, provoz na komunikaci policisté odkláněli do 13:15 hodin. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JK

Štítky doprava, jarošov nad nežárkou, jihočeský kraj, kamion, policie, hasiči

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jarda Týmal

Myslím že nadpis neodpovídá tomu co se stalo," Žena a se nevěnovala řízení a čelně se střetla s kamionem" by popisovalo realitu výstižněji.

Pondělí, 8. dubna 2024, 19:35Odpovědět

Kamion převážející dřevo se střetl s automobilem. Zraněná žena skončila v nemocnici  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.