Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Tragická nehoda u Řepic na Strakonicku, zasahoval vrtulník, jedna osoba střet nepřežila

, aktualizováno 3. května 2024, 10:45

Při dopravní nehodě u Řepic na Strakonicku se čelně střetlo nákladní a osobní vozidlo. Jeden ze tří účastníků nehody náraz nepřežil, další dva jsou nyní v péči lékařů. Nehoda si vyžádala zásah vrtulníku a tří zdravotnických týmů ze Strakonic.

Krátce před půl čtvrtou hodinou odpoledne došlo na silnici I/4 na Strakonicku k tragické dopravní nehodě, při níž se čelně střetlo osobní vozidlo a dodávka. "Osobní automobil po střetu vzplál. Při nehodě zemřela jeho sedmapadesátiletá řidička. V dodávce byli zraněni dva lidé. Na místě pracovaly všechny složky IZS a silnice byla několik hodin uzavřená," uvedla k nehodě policejní mluvčí Lenka Krausová.

"V osobním voze cestovala osoba, která zemřela ještě před příjezdem záchranářů a nebylo možné jí nijak pomoci," popsala tragédii mluvčí jihočeských záchranářů Zuzana Fajtlová.

Spolu s ní cestovali v dodávce další dva muži. Jeden z nich utrpěl těžké poranění dolní končetiny a zdravotníci měli podezření na další mnohačetná poranění.

Tragická nehoda u Strakonic si vyžádala jeden život. 

"Muže jsme umístili do vakuové matrace, napíchli mu žilní vstup pro podání sedativ a infuze. Provedli jsem také opatření nutná k zástavě krvácení. Po stabilizaci byl letecky transportován do českobudějovické nemocnice," popsala Fajtová. 

Doplnila ,že dalšího z mužů, který byl také obětí nehody, převezli záchranáři do strakonické nemocnice k dalším vyšetřením.  

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto ZZS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tragická nehoda u Řepic na Strakonicku, zasahoval vrtulník, jedna osoba střet nepřežila  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.