Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

KULTURNÍ TIPY: nesmrtelný příběh lásky v divadle, food festival nebo cestovatelské přednášky v Kotvě

Víkend se blíží a v Českých Budějovicích se koná hned několik zajímavých akcí, které si nesmíte nechat ujít. Kromě tradičních farmářských trhů můžete vyrazit na nové baletní představení Jihočeského divadla, přednášky Ladislava Zibury nebo na Sokolský ostrov, kde se uskuteční běh Barvám Neutečeš. Řadu zajímavých akcí ale najdete také v ostatních jihočeských městech.

Pátek 3. května

Májový BUDQueer ve Výměníku 1

Již dnes můžete vyrazit na další BUDQueer do Výměníku 1. Ten ponese prvomájovou tematiku a součástí a organizátoři akce upozorňují že na oblečení návštěvníků by proto neměla chybět srdíčka. Akce začíná v 17 hodin. Na programu je promítání projektu Víra v barvách duhy, diskuze a hospodský kvíz, Program zakončí DJ Dave Pouštěč. Vstupné je 150 korun.

Slovenský punk-rock v MC Fabrika

V českobudějovickém hudebním klubu Fabrika dnes vystoupí slovenská punk-rocková legenda Konflikt. Ta nyní objíždí své československé turné na oslavu svého 33. výročí. Spolu s Konfliktem vystoupí také kapely HDP a The Trousers z Maďarska. Akce začíná ve 20 hodin a vstupné se prodává od 300 korun.

Romeo a Julie v podání Jihočeského divadla

Jihočeské divadlo dnes uvádí své nejnovější baletní představení Julie a Romeo. O choreografii nové verze tohoto nesmrtelného příběhu se postarali Ondřej Vinklát a Tomáš Rychetský, režie se ujal Dodo Gombár. Součástí představení je tak setkání s tvůrci, kteří prozradí více o inscenaci a jejím vzniku. Představení trvá 80 minut a vstupenky stojí od 380 do 440 korun.

Sobota 4. května

Barvám Neutečeš na Sokolském ostrově

Běh, ve kterém není hlavním motivem rychlost, ale především zábava. Barvám Neutečeš na Sokolském ostrově slibuje akci plnou barev, dobrou náladu a mnoho zajímavých zážitků. Běžecká trasa bude dlouhá 5 km a lze ji zdolat během či chůzí. Cílem je proběhnout všech pět barevných zón, v nichž se účastníci nechají zasypat barvami. Součástí akce je i bohatý doprovodný program a tombola. Registrace do závodu začíná v devět hodin ráno, cena startovného začíná 350 korunách. 

Jarní Street Food Festival Třeboň

Přijďte ochutnat moderní i nemoderní gastronomii a zažít, co je to street food. Těšit se můžete na mix chutí světových kuchyní ale i té české, dorazí i tolik oblíbené food trucky. Organizátoři lákají také na skvělé víno či pivo z malých pivovarů a výběrovou kávu. Akce na Masarykovo náměstí začíná v 10 hodin dopledne a potrvá až do sedmé hodiny večerní.

Jarní trh v Riegrově 51

Oblíbený Jarní trh nebude v Riegrovce chybět ani tento rok. Stejně jako při předešlých ročnících se můžete těšit na širokou nabídku od lokálních prodejců, farmářský trh nebo opékání buřtů na dvoře. Pro děti jsou připravené pohádková představení nebo ohrádky se zvířaty.

Neděle 5. dubna

Ladislav Zibura v biografu Kotva

Hned na dvě přednášky jihočeského cestovatele Ladislava Zibury můžete v neděli vyrazit do biografu Kotva. Vybrat si můžete mezi představením S mámou a tátou do Afriky, které začíná v 16 hodin nebo Pěšky mezi buddhisty a komunisty od 19 hodin. Vstupné na obě představení stojí 280 korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto barvamneuteces.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

KULTURNÍ TIPY: nesmrtelný příběh lásky v divadle, food festival nebo cestovatelské přednášky v Kotvě  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.