Počasí dnes28 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Rozcestník u Kamenného mostu v Písku se proměnil v mlžítko, město chce jejich počet do budoucna rozšířit

Alespoň dočasné zchlazení v těchto horkých dnech nabízí obyvatelům i návštěvníkům jihočeského Písku nové mlžítko. Zařízení je vybavené teplotním čidlem a nachází se na vrcholku cedulového rozcestníku u Kamenného mostu. Ve městě jde už o druhé zařízení tohoto typu.

Příjemné osvěžení v horkých letních dnech přináší všem v Písku nové mlžítko, které je nově nainstalováno u Kamenného mostu. Drobné kapičky proudící z jemné trysky mlžícího zařízení, které je umístěno na sloupku se směrovými tabulkami, dokážou absorbovat část tepla z blízkého okolí a mírně ochlazovat vzduch. Zařízení je řízeno čidlem a spouští se při teplotě 23 stupňů Celsia. 

„Minulý rok jsme nainstalovali mlžící zařízení na Havlíčkově náměstí, a protože se osvědčilo, rozhodli jsme se vybudovat další,“ řekl starosta Michal Čapek (ANO).

„Voda a vodní prvky do měst patří, pomáhají pocitově snižovat teplotu, zvyšovat vlhkost a snižovat prašnost. Vzhledem k tomu, že tropických dnů v létě přibývá, plánujeme vybudování dalších takových prvků. Byl bych rád, kdyby se každý rok podařilo postavit jedno,“ dodal starosta.

Ohodnoť článek

Foto Město Písek

Štítky Písek, mlžítko, ochlazení, léto, horko, Kamenný most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozcestník u Kamenného mostu v Písku se proměnil v mlžítko, město chce jejich počet do budoucna rozšířit  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.