Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Loučovice prodají deset pozemků pro výstavbu rekreačních domů, nikoli hotelů

Loučovice na Českokrumlovsku nabízejí k prodeji deset parcel pro stavbu rekreačních domů. Místo je v osadě Dvorečná uprostřed lesů, situované na jihozápad na kopci Kramolín. Parcely jsou velké zhruba od 600 do 800 metrů čtverečních a svou velikostí respektují stávající pozemky, které tvoří tamní zahrádkářskou kolonii. Prodej se bude konat elektronickou dražbou ve dnech 17. až 25 září, vyvolávací cena je 1750 korun za metr čtvereční.

„Je to pro individuální bydlení, třeba i po celý rok. Hotel se zde postavit nemůže. Může vzniknout roubenka, altán, chata, zděná stavba, bungalov. Místo je díky své dispozici naprosto ideální pro rekreaci. Na dohled je jak lipenská nádrž, tak i lyžařské středisko. Vede tam silnice a od železniční zastávky Lipno nad Vltavou je to 20 minut chůze. To, že se prodává soubor obecního majetku v podobě deseti parcel, je zcela mimořádná záležitost a v takovém to rozsahu se nebude opakovat," dodal loučovický tajemník Daniel Hovorka.

Cena 1750 korun za metr čtvereční je podle starosty Jana Kubíka (ANO) velmi příznivá. „Kam se ale posune, díky prodeji dražbou, to lze těžko předvídat. Získané prostředky použije obec prioritně na opravu a rozvoj obecního bytového fondu,“ dodal Kubík.

V obci žije 1500 obyvatel. Do budoucna připravuje šest parcel pro bydlení, ale pozemky ještě musí zasíťovat. Podle Hovorky by mohly být k nabídce až v průběhu příštího roku. V dalších plánech Loučovic je oprava Porákovy vily a oprava parku kolem ní.

Obec Loučovice je první obcí pod Lipenskou přehradou. Rozsáhlé katastrální území Loučovic sahá od Lipna nad Vltavou až k Vyššímu Brodu. O rozkvět Loučovic se zasloužila rodina Poráků, která zde vystavěla a provozovala papírny. Díky vysoké kvalitě a modernímu způsobu výroby se produkty papíren Vltavský mlýn staly světoznámé. Zanikly v 90. letech minulého století.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením turistického spolku Lipensko

Štítky ČR, stavby, domy, Loučovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loučovice prodají deset pozemků pro výstavbu rekreačních domů, nikoli hotelů  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.