Počasí dnes13 °C, zítra12 °C
Pondělí 14. října 2024  |  Svátek má Agáta
Bez reklam

Výstavba Slunečního ostrova začne již příští týden, práce omezí cykloprovoz na náplavce u Dlouhého mostu

Práce na vybudování Slunečního ostrova začnou již v pondělí 21. října. Nákladný projekt za 35 milionů korun má lidem nabídnout další místo k rekreaci. Výstavba si vyžádá dopravní omezení na náplavce u Dlouhého mostu. Hotovo bude na jaře 2025.

Sluneční ostrov nabídne přírodní prostředí s řadou odpočinkových ploch, mol, zpevněných přístupů do řeky a mnoho dalšího. Výstavba této nové relaxační zóny na řece Vltavě začne už v pondělí 21. října.

Stavba si vyžádá dopravní omezení, náplavka u Dlouhého mostu bude uzavřena pro cykloprovoz. Pro větší bezpečnost chodců bude na přechodu na Husově třídě u křižovatky s Jiráskovým nábřežím umístěn dočasný poptávkový semafor.

„Většina cyklistů uzavřenou stezku logicky nahradí jízdou po Jiráskově nábřeží. Z tohoto důvodu bude po celé délce uzavírky stezky umístěno na Jiráskově nábřeží dopravní značení, které bude upozorňovat na zvýšený pohyb cyklistů. Právě proto se trasa jízdy nákladních automobilů v souvislosti se stavbou vyhýbá Jiráskovu nábřeží a je směrována přes Dlouhý most a Levobřežní komunikaci,“ vysvětlil náměstek primátorky Lubomír Bureš (ODS).

Letos začne stavba Slunečního ostrova. Projekt zatraktivní část pravého břehu Vltavy

Už v letošním roce by měla podle vedení města začít stavba projektu, který promění část pravého břehu Vltavy. Po proudu řeky směrem od Dlouhého mostu vznikne Sluneční ostrov, místo, které má přiblížit řeku lidem a nabídnou další místo k rekreaci....

Cyklistická stezka, jejíž část bude kvůli stavbě uzavřena, vede z Českých Budějovic do Hluboké nad Vltavou a dál směrem na Týn nad Vltavou. Využívají ji lidé na každodenní dojíždění do zaměstnání nebo na cyklistické výlety. Patří mezi nejvytíženější trasy na Českobudějovicku.

Projekt Slunečního ostrova vznikl už za bývalé koalice a je součástí strategické studie Město a voda, kterou navrhl Atelier 8000. Počítá s vybudováním několika ostrovů, které nabídnou obyvatelům města prostor pro relaxaci.

„Díky Slunečnímu ostrovu získají Budějčáci nové místo k rekreaci. Dojde ale také ke zvětšení průtočného profilu vodního toku. To znamená, že budou odstraněny části stávajícího břehu, čímž se zvětší prostor pro průtok vody při zvýšených stavech,“ upozornil náměstek.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením atelieru A8000

Štítky České Budějovice, Sluneční ostrov, Vltava, řeka, Město a voda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstavba Slunečního ostrova začne již příští týden, práce omezí cykloprovoz na náplavce u Dlouhého mostu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.