Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Budějcká událost velká? Začne Země Živitelka.

Závěr srpna patří v Budějcích tradičně oblíbené výstavě Země Živitelka. A ani letos tomu nebude jinak. Výstava bude v areálu výstaviště zahájena 25. srpna a potrvá do 30. srpna 2011.

38. ročník zemědělské výstavy bude zahájen slavnostně za účasti prezidenta republiky prof. Václava Klause, ministra zemědělství Ing. Ivana Fuksy,  prezidenta Agrární komory České republiky Ing. Jana Veleby a pražského arcibiskupa Mons. ThLic. Dominika Jaroslava Duky OP a primátora města České Budějovice Mgr. Juraje Thomy. Slavnostnímu zahájení budou přítomni také zástupci Jihočeské hospodářské komory, představitelé Regionální agrární komory Jihočeského kraje a další významní hosté.

Součástí slavnostního zahájení v Pivovarské zahradě bude předávání cen a uznání.Mimo jiné  Cena ministra zemědělství pro mladé vědecké pracovníky pro rok 2011, Cena ministra zemědělství za nejlepší realizovaný výsledek výzkumu a vývoje v roce 2011, dále  předání certifikátu národní značky kvality KLASA a předání certifikátu Český výrobek, garantovaný Potravinářskou komorou ČR.

Program  letošního ročníku výstavy je určen dlouholetým mottem - „Budoucnost českého zemědělství a českého venkova“. Letos je výstava doplněna o dva tématické okruhy, které se specializují na prezentaci  zásadních oblastí rozvoje zemědělství a venkova.Prvním z nich je Ekostyl – výstava, věnovaná tvorbě a ochraně životního prostředí, ekologickým technologiím, ekologickým stavbám, likvidaci odpadů, alternativním zdrojů energie, biomase, bioproduktům, racionální výživě a zdravému životnímu stylu. Druhou tématickou sekcí je Mezinárodní výstava družstevnictví, která představí družstevní výrobu v oblasti spotřební zbožího, kovovýroby, elektroniky, stavebnictví, vybavení domů a bytů, zahrady, textilu a kožené galanterie, uměleckých a řemeslných výrobků a  zemědělských a potravinářských výrobků.

Tradiční výstava má i letos obvyklé a podle pořadatelů výstavy oblíbené rozdělení na jednotlivé oborové dny, které jsou naplněny zajímavými doprovodnými programy, semináři a speciálními akcemi.

Čtvrtek 25.8.2011: Den českých pekařů a cukrářů, Den ekostylu
Slavnostní zahájení výstavy proběhne v Pivovarské zahradě od 10.00 hod.

Pátek 26.8.2011 : Den českého venkova, Družstevní den

Sobota 27.8.2011: Národní dožínky ČR, Den myslivosti, Den vejce
Slavnostní zahájení „Národních dožínek“ proběhne za přislíbené účasti předsedy vlády RNDr. Petra Nečase a biskupa českobudějovické diecéze Mons. Jiřího Paďoura, OFMcap.

Neděle 28.8.2011: Den Jihočeského kraje, Den mléka

Pondělí 29.8.2011: Den zemědělství, Den ovocnářství

Úterý 30.8.2011: Den potravin

Návštěvníci se mohou těšit na expozice několika set vystavovatelů, doprovodné programy a samozřejmě oblíbené tradiční stánky s občerstvením ( zase se vůně opékaných klobás bude linout skoro až k Černé věži :-) ).

Tradice, tradice a zase tradice. Je otázkou, jestli letos dojde i k také zcela tradičnímu kolapsu dopravy a dlouhým kolonám  na křižovatkách a komunikacích  v okolí výstaviště. Budějcká Drbna bude  nejen výstavu, ale i dopravní situaci sledovat a bude vás průběžně informovat o aktuálním stavu.

Štítky výstava, Země živitelka, České Budějovice, slavnostní zahájení, zahrada, Agrární komora České republiky, Česko, Václav Klaus, Dominik Duka, Ivan Fuksa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcká událost velká? Začne Země Živitelka.  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.