Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Budvar vyměňuje obří nerezové nádrže na horkou vodu

V pivovaru Budějovický Budvar začala ve středu výměna dvou obřích nerezových nádrží na horkou vodu. Nádrže mají objem 200 krychlových metrů, výšku 15 metrů a průměr pět metrů, řekl mluvčí pivovaru Petr Samec.

Výměna nádrží je poslední fází investiční akce, která má snížit spotřebu tepla a chladu při výrobě piva. Hodnota této investice činí 10 milionů korun. Nové nádrže mají výrazně lepší tepelnou izolaci o síle 200 milimetrů.

„Vzhledem ke značným rozměrům nádrží jsme zvolili přepravu městem v noci, aby byla co nejméně narušena doprava v okolí pivovaru,“ řekl Dalibor Čáp, vedoucí oddělení techniky a energetiky Budějovického Budvaru.

Kvůli výměně nádrží bude nezbytná týdenní odstávka varny, která bude využita pro celou řadu preventivních oprav zařízení varny. Hodnota investice do akumulačních nádrží včetně montáže a souvisejících nákladů dosáhne 10 milionů korun. Roční úspora energie v dnešních cenách bude vyšší než jeden milion korun a návratnost investice tak bude kolem osmi let.

"Budějovický Budvar nedávno instaloval nový chladič mladiny, který ve větší míře využívá rekuperaci tepla a díky tomu má nižší spotřebu chladu. Pivovar v roce 2011 investoval také do moderní technologie výroby chladu pro ležácké sklepy s nižší spotřebou," dodal Čáp.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky nádrž, Budějovický Budvar, pivovar, investice, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budvar vyměňuje obří nerezové nádrže na horkou vodu  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.