Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Olympijský park Rio-Lipno 2016 podle analýzy pětinásobně vrátí investované peníze

Projekt Rio-Lipno 2016 by měl podle auditu zajistit z každé investované koruny pětinásobný zisk. Ten by měl pramenit především z toho, co turisté v Lipně nad Vltavou a okolí utratí. Jihočeský kraj si audit rentabilnosti nechal vypracovat od společnosti KPMG. Olympijský park Rio-Lipno 2016 začal v pátek a potrvá po dobu olympijských her v Brazílii. Lidé v parku mohou sledovat olympijské soutěže a vyzkoušet si některé disciplíny.

Jihočeský kraj investoval do projektu 30 milionů korun, celkové náklady se odhadují na více než 60 milionů korun. „Budeme věřit, že park Rio-Lipno 2016 bude znamenat přínos pro lokální ekonomiku,“ uvedl Zimola. Hejtman nedokázal tipnout, kolik turistů může během dvou týdnů Lipno nad Vltavou a okolí navštívit. Odhady hovoří až o desítkách tisíc lidí.

Zvýšený nápor turistů se projeví především v dopravě. Podle Zimoly je důležité, že v pátek skončila uzávěrka opravovaného obchvatu Vodňan na Strakonicku, kudy míří lidé do jižních Čech směrem od Prahy. Omezení také přestane platit na mostě u rybníku Štilec na Českobudějovicku na silnici mezi jihočeskou metropolí a Lipnem nad Vltavou.

Zimola přesto lidem doporučuje, aby do olympijského parku cestovali spíš hromadnou dopravou než automobily. Kvůli tomu se třeba zvýší frekvence spojů na železnici. „Je posílená vlaková doprava z Českých Budějovic. Chci všem doporučit, aby tuto dopravu využívali. Není nad to sednout v Českých Budějovicích a pohodlně se dopravit na Lipno,“ uvedl Zimola.

Český olympijský výbor volil pro vybudování parku několik lokalit. Pro Lipno nad Vltavou se rozhodl z různých důvodů. „Věříme, že to je správné místo, kde lidé budou během olympijských her trávit čas. Navíc se zde mohou setkat s českými reprezentanty, 16. srpna se vrací část výpravy z Rio de Janeira a z Prahy se hned přesune do parku na Lipně,“ uvedl Martin Tesař z Českého olympijského výboru.

Zdroj ČTK

Štítky Jihočeský kraj, olympijský park, olympijské hry, Lipno nad Vltavou, KPMG, Brazílie, doprava, Český olympijský výbor, Praha, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olympijský park Rio-Lipno 2016 podle analýzy pětinásobně vrátí investované peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.