Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

České Budějovice získaly na prevenci kriminality milion korun dotací

Čtyři projekty města České Budějovice z šesti podaných získaly od ministerstva vnitra dotace v celkové výši milion korun. Mezi vybranými jsou rozšíření kamerového systému, ale i vzdělávání městských strážníků, řekl v úterý náměstek primátora Petr Podhola (ČSSD).

Krajský úřad Jihočeského kraje nominoval v srpnu město České Budějovice jako oprávněného žadatele k Programu prevence kriminality a extremismu - Úsvit 2011, který pro zbytek roku vyhlásil odbor prevence kriminality Ministerstva vnitra ČR.

“Následně nás ministerstvo vyzvalo k předložení projektu, na jehož zpracování jsme měli šibeniční dva týdny. Úsilí bylo opravdu enormní a podařilo se nám dát dohromady celkem šest projektů. Jen pro zajímavost, ostatní města podala maximálně tři projekty, “ shrnul náměstek Podhola s tím, že k podpoře byly nakonec vybrány čtyři projekty, dva za sociální odbor magistrátu a dva za Městskou policii.

„Sociální projekt s názvem Jak na dluhy získal dotaci 21 000 korun a Lepší prevence než…byl podpořen částkou 69 000 korun. Rozšíření městského kamerového systému do oblasti Palackého náměstí dostalo dotaci 738 000 korun a projekt Vzdělávání strážníků má příspěvek 65 000 korun,“ vyčíslil Podhola.

Podpořené projekty město uvede v život ještě letos.

Autor:Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky České Budějovice, projekt, dotace, prevence kriminality, Petr Podhola, Ministerstvo vnitra České republiky, ČSSD, Jihočeský kraj, Mediafax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

České Budějovice získaly na prevenci kriminality milion korun dotací  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.