Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Českobudějovické krematorium prochází rekonstrukcí

V rámci oprav českobudějovického krematoria doplnila technologické zázemí nová kremační pec za deset milionů korun. Jak agentuře Mediafax sdělila ředitelka Pohřebního ústavu města Českých Budějovic Kateřina Vrbová, instalace zařízení potrvá několik dnů, poté bude následovat měsíční zkušební provoz.

Krematorium už několik měsíců prochází náročnou rekonstrukcí.“Většina prací probíhá za provozu. Už máme novou kotelnu, nyní novou pec a do června bude dokončeno i zateplení a výměna oken a dveří obřadní síně,“ uvedla Vrbová.

Do té doby se veškeré církevní i necírkevní obřady konají v nedaleké kapli na hřbitově sv. Otýlie. “Je tam omezená kapacita, ale jinou šanci, jak to zajistit, jsme neměli. Chci poděkovat pozůstalým a všem, kteří chodí na pohřby, za pochopení současné situace,“ podotkla Vrbová.

Rekonstrukce krematoria přijde na zhruba 20 milionů korun. Před časem byla obřadní síň vybavena novou klimatizaci za pět milionů korun.

Ročně projde žehem v krematoriu v Českých Budějovicích na 2,5 tisíce zemřelých. Kromě krematoria provozuje Pohřební služba města České Budějovice, která je příspěvkovou organizací, i přilehlý hřbitov sv. Otýlie a hřbitov v Mladém.

Na jihu Čech jsou v provozu krematoria kromě Českých Budějovic také v Táboře, Jindřichově Hradci a Blatné na Strakonicku.

Autor: René Kekely

Štítky krematorium, České Budějovice, Mediafax, hřbitov, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické krematorium prochází rekonstrukcí  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.