Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Českobudějovické krematorium uzavře na dva měsíce obřadní síň

Obřadní síň uzavře od 4. března krematorium v Českých Budějovicích. Agenturu o tom v pondělí informovala ředitelka Pohřebního ústavu města Kateřina Vrbová s tím, že obřady se budou dočasně konat v nedaleké kapli, v areálu hřbitova sv. Otýlie.

Veškeré církevní, ale i necírkevní pohřební obřady, se budou až do června konat výhradně v kapli na hřbitově. “Obřadní síň uzavíráme z důvodu rekonstrukce krematoria, především z důvodu zateplování síně. Budeme muset toto provizorium vyřešit i z praktických důvodů, protože do kaple se nevejde tolik lidí, jako do obřadní síně, a zároveň platí některá omezení,“ podotkla ředitelka Pohřebního ústavu a krematoria města České Budějovice Kateřina Vrbová.

"Obřadní síň uzavíráme kvůli rekonstrukci krematoria, především z důvodu zateplování síně," uvedla ředitelka Pohřebního ústavu a krematoria města České Budějovice Kateřina Vrbová
.
Protože kaple patří církvi, ta si určila například, že se v kapli ani při civilních obřadech nesmí hrát určitý druh hudby. "Nesmí tam zaznít například dechovka či písničky s takzvaně lechtivým textem, které občas i na pohřbech zaznívají. Prosíme ale všechny pozůstalé, aby měli pochopení kvůli tomuto částečnému omezení, které by se ale jinak průběhu obřadů nemělo nijak výrazněji dotknout,“ podotkla Vrbová.

Před časem získalo krematorium novou klimatizaci za pět milionů korun. Nyní prochází rozsáhlou rekonstrukcí za 20 milionů korun. Kromě síně se renovuje především technické zázemí, tedy kotelna a vznikne také nová spalovací pec. Původní bude zrenovována a bude sloužit jako záložní.

Ročně projde žehem v krematoriu 2,5 tisíce zemřelých. Kromě krematoria provozuje Pohřební služba města České Budějovice, která je příspěvkovou organizací, i samotný přilehlý hřbitov sv. Otýlie a hřbitov v Mladém.

René Kekely

Štítky krematorium, obřadní síň, kaple, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické krematorium uzavře na dva měsíce obřadní síň  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.