Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Českobudějovičtí policisté odhalili podvod s pohonnými hmotami za tři miliony korun

Policisté z Českých Budějovicích obvinili osmadvacetiletého muže z podvodu s pohonnými hmotami za tři miliony korun. Policejní mluvčí Regina Tupá řekla ve čtvrtek agentuře Mediafax, že muž odčerpal ze svěřených tankovacích karet 89 530 litrů paliva.

Obviněný muž jako jednatel pražské společnosti podváděl podle policie tak, že na základě uzavřené smlouvy s českobudějovickou společností a pomocí svěřených tankovacích karet postupně odčerpal na benzinových čerpacích stanicích v Jihočeském kraji pohonné hmoty o celkovém objemu 89 530 litrů.

"Způsobil celkovou škodu za bezmála tři miliony korun. Odebrané pohonné hmoty podle smluvních podmínek však do současné doby neuhradil. Od čtvrtka čelí muž trestnímu stíhání pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody v délce trvání dvou až osmi let. Státnímu zástupci policisté podali podnět k návrhu na vzetí obviněného muže do vazby," řekla Tupá.

Autor: Dobrin Stojcev, Mediafax

Štítky pohonné látky, podvod, Mediafax, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovičtí policisté odhalili podvod s pohonnými hmotami za tři miliony korun  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.