Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Desetiletého cestovatele jdoucího po silnici si všimli ve tři hodiny ráno až policisté

Dva policisté z Obvodního oddělení Hluboká nad Vltavou zažili o své noční službě podivné setkání. Při provádění hlídkové činnosti, zaregistrovali na silnici II. třídy č. 105 v Hluboké nad Vltavou, kolem třetí hodiny v sobotu ráno, malou postavu s ranečkem. Postavička kopírovala rychlým krokem silnici směrem k Českým Budějovicím.

Při podrobnějším pohledu policisté spatřili malého, zhruba desetiletého chlapce. Zastavili u něho a zjistili, že dítě špatně slyší a mluví, komunikace byla tedy značně obtížná a policisté se nemohli dozvědět, co zde dítě dělá.

Převezli tak zmoklého cestovatele na služebnu. Při teplém čaji jim napsal jméno a také malou obec, vzdálenou od Hluboké zhruba 15 km. Policisté seznámili s celou situací sociální pracovnici a prověřovali, co chlapce vedlo k této noční cestě. U sebe měl batoh a v něm polštář s dekou a náhradní oblečení, příprava na výlet byla tedy důkladná. Chlapec nevykazoval žádné známky týrání či zanedbání. S pomocí sociální pracovnice posléze policisté zjistili i totožnost chlapce a telefonicky kontaktovali rodinu. Otec rodiny policistům sdělil, že děti spí v pokoji a že to musí být omyl. Až když muže přesvědčili, aby skutečně fyzicky zkontroloval chlapcovu postel, vyděsil se, byla prázdná. Nakonec vše dobře dopadlo, rodina si chlapce převzala a ten při svém výletu neutrpěl žádnou újmu. Pohyb dítěte v noční době po silnici a nejen po ní není bez rizika. Malý cestovatel byl s rodinou před svým výletem na zábavném sportovním dni a tyto zážitky v něm možná nastartovaly touhu cestovat.

Jak Budějcké Drbně doplnil tiskový mluvčí PČR pan mjr. Matzner, je s podivem a naprosto neodpustiltelné, že si nikdo chlapce, který vzrůstem opravdu odpovídá desetiletému dítěti nikdo nevšiml, resp. nijak nezasáhl. Chlapec se totiž musel po frekvetované silnici od Týna nad Vltavou na Hlubokou pohybovat za tmy 5-6 hodin, než ušel zmiňovaných 15 km.

Vyplývá to z mj. z prohlášení rodičů chlapce, kteří jej kontrolovali ještě v devět hodin večer, než sami odešli v půl desáté spát. Zřejmě v té době se malý turista vydal za dobrodružstvím.....

Autoři

Štítky silnice, Hluboká nad Vltavou, cestovatel, České Budějovice, výlet, rodina, Drbna.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Desetiletého cestovatele jdoucího po silnici si všimli ve tři hodiny ráno až policisté  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.