Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do krajských voleb na jihu Čech půjde nové hnutí Jihočeši 2012

Uskupení Jihočeši 2012 půjde do krajských voleb v příštím roce. Jak v úterý informuje regionální vydání MF DNES, už oslovilo starostu Tábora Jiřího Fišera (Tábor 2020) a chce získat i primátora Budějc Juraje Thomu (HOPB). Nové hnutí vymysleli starostové malých obcí, kteří tak chtějí více ovlivňovat rozdělování peněz v kraji. Oslovují politiky z lokálních stran a uskupení.

Přípravný výbor hnutí Jihočeši 2012 už podniká kroky k registraci a jedná s osobnostmi, které budou tvářemi na 55členné kandidátce do zastupitelstva Jihočeského kraje, tvrdí MF DNES.

Hnutí podle deníku stojí například o bývalého starostu Písku, dnes ředitele Krajského úřadu Luboše Průšu, budějovického primátora Juraje Thomu či starostu Tábora Jiřího Fišera.

“Pro registraci na ministerstvu vnitra sbíráme podpisy tisíce občanů pod potřebnou petici. Počítáme, že je seženeme v nejbližších dnech,“ řekl mladovožický starosta Jaroslav Větrovský (NK), který je v přípravném výboru hnutí.

Zatímco Juraj Thoma spolupráci nevyloučil, starosta Tábora Jiří Fišer přiznal, že jeho podporu nové hnutí má a počítá s kandidaturou.

Štítky Jihočeši 2012, Jiří Fišer, Juraj Thoma, Česko, Tábor, Mladá fronta DNES, Občané pro Budějovice, České Budějovice, Jaroslav Větrovský, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do krajských voleb na jihu Čech půjde nové hnutí Jihočeši 2012  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.