Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Občané mohou využívat novou zastávku MHD – U Koníčka

Včera byl zahájen provoz nové zastávky MHD U Koníčka. Zastávka vznikla na základě rekonstrukce Žižkovy třídy a úpravy křižovatky s ulicemi Jeronýmova - Novohradská.

Výhodou nové zastávky je poloha. V těsné blízkosti je budova magistrátu, Lannova třída a další vyhledávaná zařízení. Zastávka U Koníčka již v Českých Budějovicích existuje a doposud byla pár stovek metrů od nové zastávky. Její název se nyní mění na Průmyslová.

Změna souvisí i s nástupem nových jízdních řádů MHD, které přišly v platnost také včera. Vedení dopravního podniku navíc na čtyřech autobusových linkách začalo využívat nové nízkopodlažní vozy.

Dle informací z dopravního podniku mají nové vozy klimatizaci, což je novinka. „Praktickou výbavou je také moderní palubní informační systém, který zahrnuje vnější plnobarevné LED panely a tři vnitřní LCD obrazovky, které budou kromě aktuální zastávky zobrazovat i několik dalších zastávek v trase spoje a poskytnou tak cestujícím lepší přehled o průběhu jízdy,“ píše se na webu společnosti. Nově pořízené autobusy Solaris Urbino 18 mají i další technologické vychytávky. Umí například pomocí infračervených senzorů počítat cestující.

Průběžná obnova vozového parku autobusů a trolejbusů je velmi důležitá pro nás i naše cestující, kterým díky těmto novým vozům můžeme nabídnout vyšší kvalitativní standard. Věřím, že jej ocení a autobusy budou nám i jim dobře sloužit. V nákupech nových vozů budeme pokračovat i nadále. Na příští rok plánujeme pořízení osmi autobusů a dvou trolejbusů. Na další obnovu vozového parku plánujeme využít evropské dotace,“ uvedl ředitel dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky MHD, bus, nová zastávka, Žižkova, U Koníčka, městská hromadná doprava, dopravní společnost, České Budějovice, Solaris Urbino 18

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Občané mohou využívat novou zastávku MHD – U Koníčka  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.