Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Cestující v MHD potěší vánoční hudba

Dopravní podnik města České Budějovice připravil ve spolupráci s českobudějovickou konzervatoří zajímavé předvánoční zpestření pro své cestující. Ti mohou od neděle 20. prosince do úterý 22. prosince potkat v autobusech a trolejbusech na běžných spojích muzikanty, kteří jim zpříjemní adventní čas živou vánoční hudbou. O tuto kulturně-dopravní akci se postarají hudebníci z českobudějovické konzervatoře pod vedením Michaely Šimkové, jež má s hudbou v MHD zkušenosti již z minulých let.

Cestující tak při své cestě autobusem nebo trolejbusem mohou na chvilku zapomenout na běžné předvánoční starosti. Adventní „antistresové“ spoje mohou zájemci využít v neděli na linkách 2, 3, 5 a 9, v pondělí na linkách 1, 2, 3, 8 a 9 a v úterý pak na linkách 3, 5, 9, 11 a 15. Letos bude hrát pět muzikantů, aby byla hudba lépe slyšet. Kromě zpěvu se mohou posluchači těšit na tóny houslí, violy, příčné flétny, zobcové flétny, kytary, ukulele a různých bicích nástrojů.

„Touto akcí navazujeme na přechozí dva roky, kdy se hudební produkce v našich autobusech a trolejbusech setkala s velmi kladným ohlasem. Doufáme, že se nám tak podaří cestující příjemně naladit v předvánočním shonu,“ doplňuje ředitel českobudějovického Dopravního podniku Slavoj Dolejš.

Přesný rozpis hudebních spojů je k dispozici na webových stránkách dopravního podniku www.dpmcb.cz.

Foto Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky hudba, dopravní společnost, městská hromadná doprava, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cestující v MHD potěší vánoční hudba  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.