Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Další částí rekonstrukce projde ulice Generála Svobody

Podle plánu budou v letošním roce pokračovat úpravy ulice Generála Svobody. Především nového asfaltu, který je v některých místech v dezolátním stavu, se dočká úsek od Pivovarské ulice až po Matici školské.

Půjde o kompletní rekonstrukci včetně všech inženýrských sítí, nových chodníků a veřejného osvětlení. Jenže v oblasti, kde se jen těžko hledají parkovací místa, jich patrně ještě pár zmizí.

„Dopravní změny z hlediska parkování by neměly být podstatné. Obecně ale víme, že při obnově povrchu dochází k úbytku parkovacích míst. V přípravě akce k tomu teď přistupujeme s velkou rozvahou,“ přidává náměstek primátora Petr Holický.

Je to především z hlediska technických podmínek a českých norem. Dá se tak očekávat, že boj o parkovací místa v okolí tak bude ještě větší. Předpokládá se, že k zahájení stavby dojde v květnu a město ji chce zvládnout do pěti měsíců. Řidiči musí počítat s úplnými uzavírkami ulice. Náklady by měly být téměř 14 milionů korun.

Foto Frank Flint

Štítky parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další částí rekonstrukce projde ulice Generála Svobody  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.