Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Oprava hlavního tahu z Budějc do Písku stojí kvůli nevhodným klimatickým podmínkám

Práce na silnici směrem na Písek se nerozběhly i přes teplé počasí. Čeká se totiž na konec zimního období. Kromě současné stavby je v plánu i další rekonstrukce. Náklady jsou přes 160 milionů korun.

Řidiči využívající hlavní tah mezi Českými Budějovicemi a Pískem, tedy silnici I/20, musí od konce uplynulého roku jezdit po rekonstruovaném úseku před odbočkou z největšího jihočeského města směrem na Vodňany.

„Do listopadu byla ukončena první část opravy a od konce března se předpokládá, že bude pokračovat oprava zbylé části,“ řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic ČR Nina Ledvinová. „Probíhá zimní období, ve kterém se nepracuje, a to z důvodu nevhodných klimatických podmínek.“

Řidiči se tedy nemohou divit, že při projíždění nepotkají jediný stroj či stavaře. Po rekonstrukci tohoto úseku se připravuje další část. „V tomto úseku se počítá mimo této opravy i s opravou úseku mezi obcí Sedlec a křižovatkou II/122 Nová Hospoda,“ dodala Ledvinová.

Současný rekonstruovaný úsek měří kolem dvou kilometrů a provádí se po etapách. Dohromady je v plánu oprava silnice v délce 5,4 kilometru. Chystaný úsek u Sedlece měří přes dva kilometry.

Nejen jihočeští řidiči tak mohou doufat, že koncem března bude lepší počasí, které odborníky na stavbu pustí. Rozpočet první opravy, ve které je i prodloužení připojovacího pruhu od Strakonic, přesahuje 165 milionů korun. 

Štítky Písek, silnice, České Budějovice, oprava, Ředitelství silnic a dálnic, Vodňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Ona je nějaká zima? Kromě pár dnů, kdy mrzlo, je nad nulou. To silničáři nespolupracují s meteorology? A kde je psáno, že nebude v dubnu mrznout? Už to mohlo být v klidu položené, stejně jako na jiných úsecích, kde byly práce přerušeny na nezbytně nutnou dobu.

Úterý, 9. února 2016, 11:01Odpovědět

VIDEO: Oprava hlavního tahu z Budějc do Písku stojí kvůli nevhodným klimatickým podmínkám  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.