Počasí dnes9 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Propojení ulic Branišovská a Na Sádkách pomůže dopravě kolem Kauflandu

Českobudějovická radnice pracuje na zlepšení dopravní obslužnosti nově vznikajících obytných lokalit. Vznikne tak propojení ulic Branišovská a Na Sádkách. Odlehčit se má především kritickému místu kolem Kauflandu.

„Je zapotřebí dopravně zpřístupnit část u ulice Na Sádkách, respektive nově vznikající obytný okrsek. Poměrně složitě se objíždí jedinou přístupovou cestou přes ulici Na Sádkách, respektive Na Zlaté stoce,“ řekl náměstek primátora Petr Holický.

Pokud by město na propojení nezačalo pracovat, dočkalo by se podobných problémů jako u propojení ulic Strakonické a Milady Horákové. Lidé zde kupují pozemky na místech, kde má vést budoucí silnice, což jim v budoucnu samozřejmě bude vadit. Město tak zahájilo přípravy na stavbu nové silnice.

Jde fakticky o prodloužení ulice Milady Horákové směrem na Litvínovice. „Politicky je to ale zavádějící. Argument může být, že je to pokračování obchvatu města. To je však nesmysl. Bude tam zástavba a musí se tam vytvořit obslužnost,“ doplnil náměstek primátora František Konečný, jenž zároveň potvrdil, že výjezdy z ulice Na Sádkách jsou velmi obtížné.

Foto Jiří Bartal

Štítky Na Sádkách, Kaufland, Milada Horáková, František Konečný, Zlatá stoka, Litvínovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Propojení ulic Branišovská a Na Sádkách pomůže dopravě kolem Kauflandu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.