Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plánovaná cyklostezka by neměla ohrozit parkování v Alešově ulici

Město chce podporovat cyklistickou dopravu a výrazným krokem v tomto úsilí bude nová cyklostezka, která by měla propojit Suché Vrbné s Dukelskou ulicí potažmo s cyklostezkou podél Malše. Trasa povede i přes Alešovu ulici, kde parkuje mnoho místních i přespolních. Obavy o parkovací místa ale řidiči mít nemusí.

„V letošním roce bychom chtěli vybudovat cyklostezku v Průmyslové ulici, která by vlastně napojila průjezd ze Suchého Vrbného s vjezdem do Alešovy ulice. V současné době probíhá územní řízení,“ uvedl náměstek primátora František Konečný.

Stezka by v Průmyslové ulici měla být už letos. „Pokud se nepřihodí nic neočekávaného, tak předpokládám, že o prázdninách, nejpozději v září, by se Vrbeňáci mohli touhle stezkou projet,“ upřesnil Konečný.  

„V Průmyslové ulici by měla být klasická oddělená třímetrová obousměrná cyklostezka, která by umožnila cyklistům bezpečný průjezd do centra města. Spousta cyklistů jezdí po chodníku, protože je to podle nich bezpečnější. Dnes Průmyslová není tak zatížená, ale předpokládá se, že zde bude běžná doprava,“ doplnil náměstek primátora.

ČTĚTE TAKÉ: Připravuje se cyklistická trasa E v úseku Dukelská – Suché Vrbné. Může znamenat zhoršení parkování

Většinu obyvatel Alešovy ulice ale zajímá spíše to, jak bude cyklostezka vypadat v dalším úseku. „Cyklostezka začne u nádraží, pokračovat bude Průmyslovou přes Novohradskou a bude vyústěna do Alešovy. Tady už nebude klasická cyklostezka, ale budou zde jenom piktogramy nebo to bude volně průjezdné. Je to komunikace, kde je zbytečné, aby se tak cyklostezka dělala. Dále povede přes mostek přes Mlýnskou stoku a pokračovat bude do Dukelské ulice,“ ubezpečil František Konečný.

„V Alešově ulici také probíhalo územní řízení na zónu parkovacího stání a my jsme od tohoto záměru ustoupili, respektive jsme ho zredukovali, protože tím dopravním opatřením bychom tam přišli skoro o polovinu parkovacích míst, a to je samozřejmě špatně,“ doplnil na závěr Konečný.

Celý projekt přijde město na sedm milionů korun a další tři miliony bude stát lávka přes Mlýnský potok.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky cyklostezka, parkování, Suché Vrbné, František Konečný, Malše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plánovaná cyklostezka by neměla ohrozit parkování v Alešově ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.