Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Budějcký bikesharing Rekola se chystá na novou sezonu, vypustí 50 kol

Komunitní projekt Rekola v Českých Budějovicích chystá oproti minulé pilotní sezoně hned několik zásadních změn, které ještě více usnadní půjčování a dostupnost růžových kol. Mezi hlavní novinky patří například zvýšení počtu kol z 13 na 50 nebo zvětšení „růžové“ zóny, kde lze kola zaparkovat. Od toho si tým Rekol slibuje nárůst počtu rekolistů.

Bikesharing má několik pravidel

Růžová kola si nelze vypůjčit jen tak. Je nutné si zakoupit sezonní členství, které vyjde na 745 Kč. Nutno podotknout, že za tuto sumu získáte neomezený přístup ke kolům po celou sezonu a můžete si tak naplno užívat cyklodopravy. K dispozici je také měsíční členství.

Průběh výpůjčky

V podstatě se téměř vše provádí prostřednictvím volně stažitelné aplikace Rekola, která funguje jak v systému Android tak iOS. Každé kolo je na rámu opatřené samolepkou s číslem kola, které vložíte do aplikace a ta Vám obratem zašle kód zámku.  Nespornou výhodou je, že si kolo můžete půjčit i bez „chytrého“ telefonu, postačí vám ten klasický, „tlačítkový“. Kolo je poté nutno do 3 hodin vrátit do vymezené zóny. Po výpůjčce je nezbytné novou polohu vráceného kola označit v aplikaci. Při parkování rekol je třeba dbát na správné zamknutí kola. Zámek by měl zajistit rám kola a zároveň jedno kolo.

Rekolácký vozový park

Téměř všechna kola z Budějckého vozového parku už mají něco za sebou a mnohdy byla darována ve zuboženém stavu. Díky péči servisáků z týmu rekol a spolupracovníků se vracejí zpět plnit svojí funkci na maximum a to v novém růžovém kabátě. Rekolisté pak mohou jet na kolech rozličných druhů a velikostí. Mají seřízené, funkční brzdy, přední a zadní světlo poháněné dynamem a často se setkáte i s košíkem.

Spuštění Budějckých rekol proběhne už dnes 19. března na Trhu U vrby.

Autoři

Štítky Rekola, České Budějovice, Android, iOS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějcký bikesharing Rekola se chystá na novou sezonu, vypustí 50 kol  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.