Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jihočeský kraj podepsal smlouvu s Jindřichohradeckými místními drahami

Jindřichohradecké místní dráhy (JHMD) přistoupily na Dodatek smlouvy o závazku veřejné služby na rok 2016 ve znění, který schválila letos v dubnu Rada Jihočeského kraje. Svými podpisy to ve středu 29. června stvrdili hejtman Jiří Zimola a statutární ředitel JHMD Boris Čajánek.

„Za smluvní výkony tak získají 72,69 koruny na jeden vlakový kilometr, což je o 11,66 koruny více, než v roce 2015. Do úhrady jsou zahrnuty odpisy modernizovaných vozidel, přičemž se otevírá cesta k dalšímu jednání a sladění oprávněných požadavků dopravce s možnostmi kraje,“ uvedl Zimola.

Podle hejtmana tak i přes odlišná tvrzení dopravce, který silnými slovy a mnohdy nepravdivými výroky vyjadřoval své představy o výši úhrady dopravních výkonů, byla nakonec nalezena cesta k dohodě.

Schválením možnosti přímého zadání výkonů na dalších 5 let po roce 2019, kdy uplyne současná smlouva, Zastupitelstvem Jihočeského kraje, byl současně potvrzen trvalý zájem na zachování provozu úzkokolejek, jako významného fenoménu cestovního ruchu přesahujícího hranice regionu.

„Věřím, že i další kroky dopravce povedou k řádnému zajištění provozu, využití modernizovaných vozidel spolufinancovaných z prostředků Evropské unie a zabrání neshodám s Jihočeským krajem, Krajem Vysočina i s vlastními zaměstnanci,“ uzavřel Zimola.

Autoři

Štítky Jihočeský kraj, Jindřichohradecké místní dráhy, Jiří Zimola, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj podepsal smlouvu s Jindřichohradeckými místními drahami  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.