Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Budějce zmodernizují systém řízení dopravy na důležitých křižovatkách

Rychlejší průjezd městem si slibuje vedení magistrátu už za pár let, kdy by mělo dojít k modernizaci systému řízení dopravy v Budějcích. V první etapě se má řešit režim nejvytíženějších křižovatek, město nyní vypisuje veřejnou zakázku na úpravy křižovatek Rudolfovská – Dobrovodská, Mánesova – Čechova, Mánesova – Novohradská a Pražská – Karolíny Světlé.

Postupně bude plynulejší doprava na přibližně dvaceti křižovatkách, celý projekt bude stát 250 milionů korun a město ho uhradí z fondu Evropské unie. Modernizace by měla být dokončena do roku 2022.

„Úpravy spočívají ve světelné signalizaci a stavebních úpravách, plánujeme videodetekci, hlídání jízdy na červenou a počítáme s doplněním některých bezpečnostních prvků. Projekt má pomoci plynulejšímu průjezdu městem,“ informoval po radě města náměstek pro dopravu František Konečný. Podle něj bude moderní systém řízení křižovatek hotový v roce 2022, tedy v době, kdy má být dokončen obchvat Budějc navazující na dálnici D3. „Tehdy budou v provozu i veškeré parkovací a naváděcí systémy,“ optimisticky odhaduje Konečný.

Budějce mají vysoký stupeň motorizace, odhadem 500 aut připadá na 1000 obyvatel. „Máme navíc poloviční plochu území ve srovnání s jinými krajskými městy. V tomto případě může jedině systémové komplexní řešení s dalničním obchvatem ulevit městu,“ doplňuje Konečný.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky doprava, České Budějovice, Karolina Světlá, František Konečný, Evropská unie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Welig Doglem

Stačilo by jednoduše zrušit 'zónu 30 km/h', kterou město na uvedených i dalších křižovatkách, demagogicky prostřednictvím semaforů, vytváří. Základním cílem je nutit všechna vozidla zastavovat na městském okruhu na všech křižovatkách.

Středa, 27. července 2016, 07:03Odpovědět

Budějce zmodernizují systém řízení dopravy na důležitých křižovatkách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.