Počasí dnes22 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Kdy a kde vás potrápí v Budějcích letní uzavírky?

Máme tu léto, což znamená nejen pohodu a slunce, ale hlavně opravy ulic a chodníků, kam se jen člověk podívá. Připravili jsme pro vás shrnutí několika aktuálních uzavírek, které budou řidičům v nadcházejících dnech nejspíš trochu komplikovat život.

Omezení na Žižkově a Nádražní ulici

V tomto týdnu se chystají finální úpravy povrchu silnice na křižovatce Nádražní – Žižkova, které si vyžádají částečnou i úplnou uzavírku. Zčásti bude křižovatka omezená kvůli frézování povrchu v termínu od 13. do 14. srpna. Pokládka nového povrchu následně křižovatku zcela uzavře mezi 20. a 21. srpnem. Objízdná trasa povede Nádražní, Mánesovou, Novohradskou, Žizkovou přes Senovážné náměstí, Rudolfovskou a Nádražní. Objížďka bude v místě vyznačena.

Železný adiktolog uzavře stezky a chodníky

V sobotu 13. srpna se koná triatlonový závod Železný adiktolog, který krátkodobě znemožní dostat se na stezky a chodníky na Sokolském ostrově, ve Stromovce a podél pravého břehu řeky Vltavy od garáží v Papírenské po Železný most, na Zátkovo nábřeží od Železného mostu až po lávku přes slepé rameno a také nastane omezení v prostranství u Sportovní haly a na lávce přes silnici I/3 Na Dlouhé louce. V neděli už budou všechny cesty pro pěší přístupné.

Částečná uzavírka Novohradské

Zčásti bude rozkopaná od 15. do 19. srpna Novohradská ulice kvůli instalaci přípojek vody, kanalizace a plynu. Ulicí se dá projet v sousedním jízdním pruhu.

Omezení na Lidické a Beránkově nábřeží

Zčásti omezená bude Lidická třída, kde dojde k napojování kanalizace na novou odlehčovací komoru od 15. srpna do 30. září. Stavební práce zasahující do jízdního pruhu se uskuteční vždy jen na nezbytně nutnou dobu. Úplná uzavírka se dotkne Rožnova na Beránkově nábřeží v úseku mezi ulicemi P. J. Šafaříka a Revoluční. Kvůli uložení kanalizační přípojky bude dopravní omezení platit v termínu od 15. do 19. srpna.

Uzavírka Chmelenského

Stavební práce neminou ani ulici J. K. Chmelenského v úseku mezi ulicí Karla Lavičky a Lidickou třídou. Vzhledem k rekonstrukci plynovodu a výměně kabelu neprojedete od 15. srpna do 16. září.

Etapy uzavírky:

15. 8. - 22. 8. (úsek mezi ul. K. Lavička a J. K. Chmelenského 1087/20)

23. 8. - 30. 8. (úsek mezi J. K. Chmelenského 1087/20 a 1090/14)

31. 8. - 9. 9. (úsek mezi J. K. Chmelenského 1090/14 a vjezdem k J. K. Chmelenského 1094/6)

10. 9. - 16. 9. (úsek mezi vjezdem k J. K. Chmelenského 1094/6 a ul. Lidická tř.)

Štítky chodník, České Budějovice, Žižkov, Železný most, Vltava, Stromovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kdy a kde vás potrápí v Budějcích letní uzavírky?  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.