Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V ulici Jana Opletala ubylo deset parkovacích míst. Místní nad dopravním řešením kroutí hlavou

Město je rok od roku stále více zahlceno auty. Jakmile někde zmizí prostor pro parkování, místní to pocítí takřka ihned. K takové situaci došlo minulý týden na sídlišti Šumava.

Jaké překvapení čekalo na obyvatele ulice Jana Opletala, když minulou středu vzniklo na původních parkovacích stáních vodorovné značení a z jedné strany zábrana, která znemožňuje řidičům na místě parkovat. Dopravní novinku má na svědomí zjednosměrnění ulice Emy Destinnové kvůli otevření stejnojmenné základní školy.

K zajištění bezpečnosti provozu základní školy bylo nutno realizovat některá dopravní opatření, zejména se jedná o zjednosměrnění ulice Emy Destinnové v úseku před školou a zvýšení bezpečnosti přechodů pro chodce před vstupem do školy. S tím je spojeno i zajištění předepsaných rozhledových poměrů na výjezdu do ulice Jana Opletala, vše na základě požadavků Dopravního inspektorátu, Policie České republiky a odboru dopravy magistrátu,“ vyjádřil se ke změnám náměstek primátora Petr Podhola.

Jenže nové bílé šrafování a zábrany ubraly z komunikace zhruba deset podélných parkovacích míst z obou stran u výjezdu z ulice Emy Destinnové, jak potvrdil jeden z místních Lukáš Urban: „Na jedné straně při výjezdu nové značení ubírá asi 35 až 40 metrů prostoru na parkování. Přitom rozhledové poměry vyhláška definuje maximálně pětimetrové.“ Na druhé straně směrem k Branišovské odebralo bílé šrafování v ulici Jana Opletala přibližně 15 metrů, tedy tři parkovací místa.

„Osobně si myslím, že ta úprava je logicky vzato zbytečná. Bylo to takto zpracované mimo jiné na základě podnětu dopravní policie. Nechávám dané dopravní opatření znovu prověřovat, jestli změnu bylo nutné dělat v takovém rozsahu,“ zareagoval na situaci náměstek pro dopravu a územní plánování František Konečný, který by se s dotčenými obyvateli ulice měl v tomto týdnu sejít na radnici a nešťastné dopravní řešení ještě zrevidovat.

„Nemohu vyloučit, že se to na místě ještě změní,“ doplnil Konečný. Během pár dnů už by tedy mohlo být jasné, jestli dojde k nápravě. Situaci budeme sledovat.

Štítky parkování, Jan Opletal, Ema Destinnová, Šumava, František Konečný, Petr Podhola, Česko, Lukáš Urban

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vít Profant

Tohle nechápu. Sice mě točí, když v Bronxu město neustále snižuje počet parkovacích míst, nebo nechá postavit ve Staroměstské na místě parkoviště obytný dům, protože tam je jejich zločinná motivace jasná - aby mohli brečet, že nejsou parkovací místa a zavést mezi politiky a úředníky stále populárnější výpalné ve formě rezidenčních zón, aby v nich, např. jako ve Štítného ulici, bylo přes den plno prázdných míst. Ale udělat tohle na sídlišti? Co je to za zábranu - kovová? Škoda, že už se ve sběrnách neplatí, jistí spoluobčané by si s ní rádi poradili...

Úterý, 30. srpna 2016, 07:59Odpovědět

Vít Profant

Tohle nechápu.

Úterý, 30. srpna 2016, 07:55Odpovědět

Michal Král

A kde mají nyní lidé z paneláku naproti škole parkovat již dopravní inspektorát nesdělil? Pokud vím, v této ulici nikdy k žádné dopravní nehodě nedošlo a ani žádné děcko tam nebylo autem sraženo. Tak proč taková opatření? Můžeme doufat, že si nevezme dopravní policie do prádla parkovací místa třeba na sídl. Máj?

Úterý, 30. srpna 2016, 00:59Odpovědět

Daniela Kysela

Pane Šťastný, nevím, jak s tímhle má co dočinění hnutí ANO a Babiš. Ne že bych byl jejich příznivcem, ale to je jako byste vinil brněnské novináře za to, že ti pražští napsali něco špatného.

Pondělí, 29. srpna 2016, 22:24Odpovědět

V ulici Jana Opletala ubylo deset parkovacích míst. Místní nad dopravním řešením kroutí hlavou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.