Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Strážníci a dobrovolníci budou od čtvrtka znovu pomáhat přecházet na přechodech

Už ve čtvrtek se žáci základních a středních škol ve valné většině vrátí do školních lavic. Dá se tak očekávat zvýšený provoz v ranních a dopoledních hodinách na přechodech pro chodce, především pak u vzdělávacích ústavů. Městská policie proto nasadí na „zebry“ strážníky a dobrovolníky, kteří dohlédnou na jejich bezpečnost.

Na místech ale nebudou pouze první školní den, strážníci městské policie budou s dobrovolníky dohlížet na přecházení dětí během celého školního roku na šesti přechodech, především na čtyřproudých komunikacích. Jedná se například o Rudolfovskou ulici, Oskara Nedbala nebo křižovatku ulic Dukelská a Lidická.

„Dobrovolníci se objeví na dalších sedmi místech stejně jako v předchozím školním roce. Nedílnou součástí zajištění bezpečnosti pro děti a mládež je rovněž dohled strážníků u dalších třech základních škol,“ zmiňuje mluvčí městské policie David Štýfal a dodává, že o práci dobrovolníků na přechodech pro chodce je zájem hlavně mezi seniory.

„Stále se hlásí další zájemci, které se snažíme dopředu proškolit, aby mohli být v případě potřeby na přechody ihned nasazeni. V Českých Budějovicích projekt dobrovolníků na přechodech úspěšně funguje již řadu let a začíná se prosazovat i v dalších městech,“ doplňuje mluvčí strážníků. Proškolování dobrovolníků se například letos povedlo v obci Dobrá Voda. Na přechodu u zdejší základní školy teď budou od září dva pomáhat.

Štítky obecní policie, Oskar Nedbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Strážníci a dobrovolníci budou od čtvrtka znovu pomáhat přecházet na přechodech  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.