Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Stavební práce na Husovce skončí za 14 dní

Husova ulice prochází v místech zastávky městské hromadné dopravy Výstaviště rozsáhlými úpravami. Práce by měly skončit oproti plánu o 11 dní dříve.

Vše je ovšem závislé, zda budou optimální klimatické podmínky. Podle odhadů je ale reálný termín dokončení 24. listopadu. „K tomuto datu lze očekávat i spuštění světelné signalizace. Původní termín byl podle smlouvy až 5. prosince,“ uvedl náměstek primátora Petr Holický.

Stavební práce za více jak pět milionů korun zahrnují vybudování bezpečného přechodu pro chodce s ochranným ostrůvkem a světelnou signalizací, levý odbočovací pruh do ulice Antonína Sovy, úpravu zastávek městské hromadné dopravy a frézování vozovky.

Štítky Antonín Sova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lojza Chytrak

Vím nebo tuším, že je to nejspíš dané nějakými nesmyslnými evropskými směrnicemi, ale pokud je přechod řízen světelnou signalizací, nechápu, proč je tam ještě ostrůvek, který zužuje šíři vozovky, ještě by měli udělat ostrůvek na úrovni Lannovky u ČNB :-) Nový přechod + semafory = to zas bude sražených chodců… poněvadž pro řidiče v ČB jsou semafory pouze orientační (zelená = snad volný průjezd, ale doufej, že z jiného směru, nepojede někdo na červenou; oranžová = přidej plyn; červená = zavři oči a projeď to co nejrychleji).

Pátek, 11. listopadu 2016, 15:02Odpovědět

Stavební práce na Husovce skončí za 14 dní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.