Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Budějce chtějí zřídit síť dobíjecích míst pro elektromobily

České Budějovice plánují zřízení sítě míst na dobíjení elektromobilů. Tento krok má mimo jiné vést ke zvýšení počtu ekologických automobilů ve městě. Podle zástupců vedení magistrátu podobná síť chybí a ve městě je jen pár veřejných míst, kde lze baterii do elektromobilu dobít. Novinářům to řekl náměstek primátora František Konečný.

„Pro majitele elektromobilů budu navrhovat i zvýhodnění při parkování jak v centru města, tak v jiných částech. To by se mělo týkat ale skutečně jen elektromobilů a ne hybridních motorů nebo motorů na CNG,“ uvedl Konečný. Dodal, že síť veřejných dobíjecích stanic viděl třeba v Norsku.

Město se pokusí na projektu spolupracovat s jinými subjekty. Hodlá například kontaktovat energetické společnosti ČEZ nebo E.ON. Konečný uvedl, že elektromobily mají několik výhod. Tou nejvýraznější je jejich šetrnost k životnímu prostředí, protože neprodukují žádné škodlivé emise. „Navíc chceme podpořit tento trend, který má budoucnost a je šance využít evropských zdrojů na podporu takových projektů,“ řekl Konečný.

Foto Bramberka Nová | Zdroj ČTK

Štítky elektromobil, České Budějovice, František Konečný, E.ON, ČEZ, Norsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce chtějí zřídit síť dobíjecích míst pro elektromobily  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.