Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

AKTUALIZOVÁNO: U Ševětína se čelně srazila dvě auta. Dva lidé jsou zraněni. Silnice je uzavřena

Vážná nehoda dvou osobních aut dnes ráno uzavřela silnici I/3 u Ševětína. Dva lidé jsou vážně zraněni, na místě probíhají záchranné a vyprošťovací práce.

Silnice je zcela uzavřena, objízdné trasy vedou pro osobní automobily ve směru od Veselí nad Lužnicí před Dolní Bukovsko, ve směru od Českých Budějovic pak přes Mazelov. Nákladní kamionovou dopravu policisté odklánějí přes Třeboň. Uzavírka bude zřejmě trvat celé dopoledne.

Na poměrně rovném úseku silnice, u rybníku Stojčín, se dnes kolem deváté hodiny ráno čelně střetly dva osobní automobily. Příčiny vážné nehody se vyšetřují,“ uvedla mluvčí Jihočeského kraje Policie České republiky Lenka Pokorná.

Při nehodě se zranili dva lidé, žena a muž. „Jedna zraněná osoba zůstala zaklíněná v havarovaném autě, hasiči ji museli vystřihávat. Poté ji předali do péče zdravotníků. Druhá zraněná osoba byla mimo nabourané auto,“ upřesnila mluvčí Hasičského záchranného sboru ČR Jihočeského kraje Vendula Matějů.

Oba zranění řidiči putovali při vědomí a ve stabilizovaném stavu do péče českobudějovických lékařů. A měli štěstí v neštěstí. Na to, že došlo k čelnímu nárazu ve velké rychlosti, lékaři hodnotí jejich zranění spíš jako lehká. „Žena má pohmožděný hrudník a poraněnou nohu, muž utrpěl zranění horních končetin. Oba se nyní v nemocnici podrobují dalším vyšetřením. Přece jen, náraz byl velmi silný, došlo k němu ve vysoké rychlosti,“ uvedla mluvčí Zdravotnické záchranné služby Jihočeského kraje Petra Kafková.

AKTUALIZOVÁNO (14:00): Silnice je již průjezdná.

Autoři | Foto HZS JčK

Štítky Ševětín, automobil, Jihočeský kraj, Česko, České Budějovice, Třeboň, Hasičský záchranný sbor, Veselí nad Lužnicí, Mazelov, Dolní Bukovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

AKTUALIZOVÁNO: U Ševětína se čelně srazila dvě auta. Dva lidé jsou zraněni. Silnice je uzavřena  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.