Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Kvůli opravě lávky v sídlišti Vltava musí řidiči počítat s částečnými uzavírkami v její blízkosti

Oprava lávky pro pěší v sídlišti Vltava v Českých Budějovicích se dotýká i dopravy pod ní i v jejím okolí. Se změnami musí řidiči počítat už dnes a komplikace potrvají zhruba tři týdny.

Výměna starého zábradlí za nové na lávce poblíž křižovatky Diamant v českobudějovickém sídlišti Vltava omezí tamní provoz. „V rámci dopravně inženýrského opatření pro opravu lávky pro pěší v sídlišti Vltava jsou upraveny signální plány na křižovatce Diamant Levobřežní a Strakonické ulice," upozorňuje mluvčí českobudějovického magistrátu Jitka Welzlová. 

V průběhu zhruba tří týdnů proběhnou tři různé etapy částečných uzavírek spodní části křižovatky na Levobřežní komunikaci.

„Od středy 22.března ráno je uzavřen pravý jízdní pruh ve směru do města a pravé odbočení na Strakonickou směr sídliště Vltava. V dalším týdnu budou uzavřeny střední jízdní pruhy pod lávkou a v posledním týdnu, asi od 5.dubna, pravý jízdní pruh pod mostem ve směru od centra a pravé odbočení ve směru z mostu přes Vltavu na Plzeň. V této poslední etapě bude povoleno odbočení pouze osobních vozidel vpravo z levého odbočovacího pruhu na sjezdu z mostu, nákladní vozidla nad 3,5 tuny pojedou po objízdné trase Strakonická – Husova do Českého Vrbného,“ vysvětluje náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola s tím, že pro každou etapu je připravena úprava světelné signalizace, a to prodloužení volna pro zbývající jízdní pruh o pět až deset sekund.

Křižovatka bude řízena jako dynamická izolovaná s kratší dobou cyklu. To vše za účelem zvýšení kapacity zbývajících jízdních pruhů. „Žádáme řidiče, aby jízdě v prostoru křižovatky Levobřežní x Strakonická věnovali v následujících týdnech zvýšenou pozornost a dbali přechodného dopravního značení,“ dodává náměstek.

Autoři

Štítky Vltava, lávka, sídliště, České Budějovice, Petr Podhola, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli opravě lávky v sídlišti Vltava musí řidiči počítat s částečnými uzavírkami v její blízkosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.