Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zelená barva může osladit život

PR článek

Ve čtvrtek 13. dubna, tedy na Zelený čtvrtek, budou od 14:00 do 17:00 hodin ve vybraných autobusech a trolejbusech dvojčlenné hlídky, které cestující a některou z částí oděvu v zelené barvě, odmění čokoládovým vajíčkem. Hlídky se budou skládat z dobrovolníků Salesiánského střediska mládeže a také fotbalistů A-týmu SK Dynamo České Budějovice. Poznáte je jednoduše, kdy jeden z hlídky bude mít na sobě zelené tričko s nápisem „Zelená nás baví“ a v ruce košík s vajíčky.

Tímto českobudějovický dopravní podnik od letošního roku zařadil mezi své marketingové aktivity také připomínku Velikonoc, které jsou nejvýznamnějšími křesťanskými svátky a také tradiční oslavou jara.

„Pořádání těchto akcí má za cíl nejen zpříjemnit cestujícím jízdu v MHD, ale také edukativní podtext, kdy připomínáme dny či svátky, které mají u nás výraznou tradici,“ řekl ředitel Dopravního podniku města České Budějovice Slavoj Dolejš.   

Dopravní podnik ke spolupráci na této akci záměrně přizval českobudějovické Salesiánské středisko mládeže a také SK Dynamo České Budějovice. Symbolika spojení se Zeleným čtvrtkem a Velikonocemi je u všech tří naprosto odlišných subjektů ve výsledku jednoduchá. Dopravní podnik zajišťuje spojení a čas Velikonoc je časem setkávání, Salesiáni zajišťují volnočasové aktivity pro děti a mládež v duchu křesťanských hodnot a fotbalisté hrají na zelených hřištích.

Zelený čtvrtek je podle křesťanské tradice pátý den Svatého týdne a předvečer velikonočního tridua. Český přívlastek zelený vznikl zkomolením původního německého názvu Greindonnerstag (lkavý čtvrtek) na Gründonnerstag (zelený čtvrtek). Na Zelený čtvrtek lidé v minulosti jedli zelené pokrmy jako hrách nebo zelí, zvláštní význam měly zelené první jarní byliny, z nichž se vařily polévky.  V moderní době na talířích obvykle vítězí špenát. A „zelené“ tradice využívají i některé pivovary, které každoročně připravují zelené pivo.

Štítky Zelený čtvrtek, SK Dynamo České Budějovice, Salesiánské středisko mládeže, Velikonoce, dopravní společnost, tradice, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zelená barva může osladit život  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.