Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Po čelním střetu dvou vozidel musel pro těžce raněného letět vrtulník

Na Českokrumlovsko letěl včera odpoledne vrtulník, aby odvezl těžce zraněného řidiče po čelním střetu vozů Škoda Octavia a Jeep Cherokee. Na místě byl těžce zraněný i druhý řidič a lehce spolujezdkyně.

„Včera krátce před jednou hodinou odpolední vyjížděly všechny složky IZS k nehodě na silnici druhé třídy v katastru obce Rybník na Českokrumlovsku, kde se čelně střetla dvě osobní vozidla. Následkem střetu došlo ke zranění tří osob. Oba řidiči byli transportováni na traumacentrum českobudějovické nemocnice,“ uvedl mluvčí jihočeské policie Miroslav Doubek s tím, že těžce zraněný řidič octavie byl převezen vrtulníkem a jeho lehce zraněná spolujezdkyně zamířila záchrankou do českokrumlovské nemocnice.

Příčina, průběh a míra zavinění nehody jsou předmětem následného šetření českokrumlovských dopravních policistů. Test na přítomnost alkoholu u řidiče jeepu byl negativní. Zda i druhý z řidičů nebyl pod vlivem alkoholu, prokáží krevní testy odebrané v českobudějovické nemocnici. Souhrnná hmotná škoda na vozidlech přesáhla částku 200 tisíc korun,“ dodal Doubek.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky okres Český Krumlov, Škoda Octavia, Jeep Cherokee, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po čelním střetu dvou vozidel musel pro těžce raněného letět vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.