Počasí dnes14 °C, zítra11 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Křižovatka ulic Strakonická a Husova v Českých Budějovicích má nyní méně jízdních pruhů

Pro stavbu přeložky silnice, která v Českých Budějovicích propojí Strakonickou ulici na sídlišti Vltava s ulicí Milady Horákové na sídlišti Máj se promění křižovatka ulic Husova a Strakonická z tříramenné světelně řízené na malou okružní spirálovou. A nyní je tam upraven provoz, proto by měli řidiči věnovat jízdě v uvedené lokalitě zvýšenou pozornost.

„Je zabráno po jednom jízdním pruhu na všech vjezdech do křižovatky vpravo od jihu, vlevo ze Strakonické ulice a přímo od severu. A tomu byla uzpůsobena světelná signalizace. Ve směru od Českého Vrbného funguje provizorní semafor. Signální plán je v pevném režimu, bez detekce, a to s cyklem o délce 70 sekund a 80 sekund," uvedl náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola s tím, že tam jsou zrušeny všechny přechody pro chodce.

Zatím je křižovatka plně průjezdná ve všech směrech. Ovšem v polovině června dojde k dalšímu omezení provozu, pro který bude opět upravena světelná signalizace. „Žádáme řidiče, aby v tomto úseku věnovali jízdě zvýšenou pozornost," dodal náměstek.

  

Autoři | Foto c-budejovice.cz

Štítky České Budějovice, Milada Horáková, Vltava, Petr Podhola, České Vrbné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatka ulic Strakonická a Husova v Českých Budějovicích má nyní méně jízdních pruhů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.