Počasí dnes18 °C, zítra21 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Semafory na dvou křižovatkách jsou teď seřízeny tak, aby auta mohla rychleji projíždět

Úprava nastavení semaforů na křižovatkách ulic Na Sadech a Rudolfovská, a také na Senovážném náměstí, má přispět k plynulejšímu provozu a rychlejšímu průjezdu zmiňovaných lokalit v Českých Budějovicích.

Drobnou úpravu nastavení světelné signalizace na Senovážném náměstí a v křižovatce ulic Na Sadech a Rudolfovská provedli odborníci v těchto dnech.

„Úprava spočívá v prodloužení délky volna ve směru z centra ulicí Karla IV. o tři sekundy na úkor výjezdu z ulice Žižkova, kde byla zjištěna kapacitní rezerva. Zároveň došlo k úpravě na sousední křižovatce ulic Na Sadech a  Rudolfovská ve směru do Sadů na úkor Rudolfovské a k pootočení vzájemné koordinace mezi těmito křižovatkami včetně přechodu Lannova tak, aby vozidla lépe a plynuleji odjížděla severním směrem a neblokovala křižovatku na Senovážném náměstí,“ vysvětlil podstatu změny náměstek českobudějovického primátora Petr Podhola.

Náměstek zároveň řidiče vyzývá, aby dbali na dodržování základních pravidel silničního provozu. Protože jejich nerespektování pak hodně komplikuje dopravu ve městě. „Nadále ale žádáme řidiče, aby respektovali vodorovné dopravní značení v křižovatce, takzvané žluté kříže. A nevjížděli do křižovatky, pokud ji nelze hned opustit a nezůstávali tam s vozidlem stát," dodal Podhola.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky semafor, úprava, provoz, plynulost, křižovatka, Na Sadech, České Budějovice, Senovážné náměstí, Petr Podhola, Karel IV. Lucemburský, Žižkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semafory na dvou křižovatkách jsou teď seřízeny tak, aby auta mohla rychleji projíždět  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.