Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nové parkovací automaty umožní zaplatit i kartou

Novými parkovacími automaty budou vybaveny v Českých Budějovicích parkoviště. Díky nim bude možné hradit stání platební kartou. Devětašedesát zařízení za zhruba čtrnáct a půl milionu korun by se ve městě mělo objevit do konce roku.

Nové parkovací automaty budou nejdříve instalovány na Pražském předměstí, a to už v říjnu, aby od 1. listopadu mohly fungovat. To je totiž termín, kdy by se měly v Českých Budějovicích rozšířit parkovací zóny s placeným stáním. Postupně se nová zařízení pro platbu za parkování dostanou i do dalších částí města.

„Budeme za nové vyměňovat i ty stávající, staré, které už nevyhovují současným potřebám. V nových automatech bude možné hradit parkovné platební kartou, což určitě uvítá celá řada řidičů. Možnost zaplatit mincemi v nových zařízeních zůstane, a to korunami i eury, automaty budou vracet i zpět," uvedl náměstek českobudějovického primátora František Konečný.

Celkem tak budou mít motoristé v jihočeském krajském městě k dispozici do konce roku devětašedesát nových parkovacích automatů. Ty přijdou na zhruba čtrnáct a půl milionu korun.

Štítky parkování, auto, automat, platba, karta, České Budějovice, František Konečný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nové parkovací automaty umožní zaplatit i kartou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.