Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Náměstek jihočeské hejtmanky Knot: Můžeme zmodernizovat přes 44 kilometrů krajských silnic

Jihočeští řidiči se díky penězům z evropských fondů dočkají modernizace silnic II. tříd, které spravuje Jihočeský kraj. Celkem půjde o 44,6 kilometru komunikací.

První náměstek hejtmanky Josef Knot uvedl, že kraj má nyní díky 249 milionů korun z evropských fondům – IROP možnost zmodernizovat celkem 44,6 kilometru komunikací II. tříd, které kraj spravuje. Lepších jízdních podmínek se díky tomu dočkají řidiči v pěti okresech na jihu Čech.

„Na Jindřichohradecku se jedná o 7,8 kilometru komunikací celkem za 43,9 milionu, na Písecku o 0,5 kilometru za 4,1 milionu, na Prachaticku 15,8 kilometru za 99,3 milionu, na Strakonicku o 7,5 kilometru za 45,8 milionu a na Táborsku o 13 kilometrů za 83,2 milionu korun,“ upřesnil Knot s tím, že kraj se na každé z těchto transakcí bude spolupodílet 10 procenty z dané částky a zbytek mu pomohou dofinancovat již zmíněné evropské peníze.

Kompletní přehled jednotlivých úseků modernizovaných silnic je dostupný na webových stránkách Jihočeského kraje v bodech 42-ZK-18.doc, 43-ZK-18.doc a 44-ZK-18.doc.
 

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky opravy, modernizace, silnice, fondy, Jihočeský kraj, Josef Knot, Česko, okres Jindřichův Hradec, okres Písek, okres Prachatice, okres Strakonice, okres Tábor

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Náměstek jihočeské hejtmanky Knot: Můžeme zmodernizovat přes 44 kilometrů krajských silnic  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.