Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V centru Českých Budějovic byly osazeny nové parkovací automaty

Řidiči, kteří budou chtít zaparkovat v centru krajského města a jeho okolí, si budou muset zvyknout na nový systém parkovacích automatů. Lístečky za okno už se dávat nebudou.

Výměna starých parkovacích automatů za nové a jejich následná kontrola byla zahájena během uplynulého týdne. Nové automaty se od stávajících liší především tím, že mají odlišný systém hrazení parkovného.

Zásadní změnou je to, že nový automat nevydává papírový lístek, který byli lidé zvyklí dávat za okno svého vozidla. Nyní je potřeba zadat do automatu registrační značku vozu, která slouží k následné kontrole oprávněnosti parkování. „Automat má ovšem jednoduché intuitivní ovládání na LCD panelu a to by mělo srozumitelně vést každého v postupných krocích,“ uvedl Viktor Lavička, tiskový mluvčí dopravního podniku.

Zatím je možné zaplatit parkovné na parkovacích automatech pouze v hotovosti, ale ke konci příštího týdne, tedy devátého týdne roku, bude možné hradit parkovné i pomocí platebních karet.

Systém vydání parkovacího oprávnění je následující. Nejprve musí řidiči vložit do automatu příslušnou částku podle délky stání, poté zadají registrační značku a posledním krokem je vytisknutí daňového dokladu, pokud je ho potřeba.

Autoři | Foto Dopravní podnik města České Budějovice

Štítky parkování, automaty, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V centru Českých Budějovic byly osazeny nové parkovací automaty  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.