Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Z Budějc do Rakouska se bude jezdit objížďkou. Začíná uzavírka silnice u Holkova a budou i další

Na hlavním silničním tahu I/3 z Českých Budějovic k hranicím s Rakouskem začne dnes, ve čtvrtek 17. května, u Holkova na Českokrumlovsku částečná uzavírka, potrvá necelé dva měsíce. Ve směru od Budějovic se bude jezdit po objížďce, od Dolního Dvořiště zúžením v jednom pruhu. To řekla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová.

Na silnici I/3 budou v květnu a červnu ještě další uzavírky, v Kaplici, u Velešína a v Dolním Dvořišti. Řekli vedoucí krajského odboru dopravy a silničního hospodářství Jiří Klása a mluvčí ŘSD Jan Studecký. Práce na silnici I/3 v úseku Bukovec – Holkov začnou dnes, ve čtvrtek 17. května. Firma Eurovia zde vymění asfalt, náklady jsou 32,5 milionu korun. „Předpokládaná doba omezení je šest až sedm týdnů,“ uvedla Ledvinová.

Doprava ve směru České Budějovice – Dolní Dvořiště povede po objízdné trase, po silnicích I/39 a II/155, na jejich křižovatce bude světelné signalizační zařízení. „Doprava zde bude řízena s doporučením vést každý směr na zelenou zvlášť,“ řekla mluvčí. U Kamenného Újezdu budou muset řidiči odbočit na Český Krumlov, zpět na I/3 se dostanou přes Horní Třebonín. Ve směru Dolní Dvořiště – České Budějovice budou řidiči, s výjimkou autobusů, jezdit po silnici I/3 zúžením v jednom pruhu.

Velešín – Zvíkov

Až skončí opravy v části Bukovec – Holkov, začnou práce na stavbě Velešín – Zvíkov. Jde o úsek dlouhý 1,3 kilometru, práce potrvají pět až šest týdnů, zhotovitelem je firma Eurovia. „Provoz bude řízen kyvadlově,“ uvedl Studecký. Náklady na tuto opravu činí 13,6 milionu korun.

Kaplice –  Raveň

Další oprava na silnici I/3 by měla začít 21. května v úseku Kaplice nádraží železniční přejezd – Raveň, dlouhém 1,16 kilometru. Opravy bude pět až šest týdnů dělat firma Skanska, i zde se bude provoz řídit kyvadlově. Náklady jsou 15,3 milionu korun. Na konci května by pak měla na silnici I/3 začít oprava v úseku Dolní Dvořiště - státní hranice v délce 1,44 kilometru. Potrvá dva měsíce, práce bude dělat firma Robstav. „Provoz bude částečně řízen kyvadlově, částečně obousměrně, v místech, kde to umožní šířkové parametry,“ uvedl Studecký. Náklady budou 19,1 milionu korun.

Jiří Klása řekl, že uzavírky se plánovaly tak, aby na sebe navazovaly. „Aby se minimalizoval dopad do té oblasti. Silnice I/3 je poměrně dost zatížená,“ řekl Klása.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky uzavírka, silnice, omezení, Holkov, Velešín, České Budějovice, Rakousko, Dolní Dvořiště, Ředitelství silnic a dálnic, okres Český Krumlov, Kaplice, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Budějc do Rakouska se bude jezdit objížďkou. Začíná uzavírka silnice u Holkova a budou i další  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.