Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na silnici z Budějc k hranicím s Rakouskem začala další oprava, mohou se tvořit kolony

Na hlavním silničním tahu I/3 z Českých Budějovic k hranicím s Rakouskem začala v úseku Kaplice nádraží železniční přejezd – Raveň oprava. Provoz je řízen kyvadlově, mohou vznikat kratší kolony. Práce za 15,3 milionu korun v úseku dlouhém 1,16 kilometru budou trvat pět až šest týdnů.

Vyplývá to také z informací Národního dopravního centra. „Včera, v pondělí 21. května, kdy práce začaly, tam žádná výraznější dopravní komplikace nebyla. Zdržení, pokud tam bylo, oscilovalo pět až patnáct minut. Nárazově se tam může někde něco utvořit, ale spíš asi následkem nehody," řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Na silnici I/3 je již od minulého týdne částečná uzavírka u Holkova na Českokrumlovsku, v úseku Bukovec – Holkov,a ta potrvá necelé dva měsíce. Od Českých Budějovic se jezdí po objížďce, od Dolního Dvořiště zúžením v jednom pruhu. Objížďka vede po silnicích I/39 a II/155, na křižovatce I/39 a II/155 je semafor, který řídí dopravu.

Ve zmiňovaném úseku se mění asfalt, náklady jsou 32,5 milionu korun. Práce postupují dle plánu. „Kromě prvního dne, než si řidiči zvykli na opravu, se kolony netvoří," uvel Rýdl. V místě, kde dopravu řídí semafor se čeká do pěti minut.

Krajská policejní mluvčí Lenka Krausová řekla, že v první den prací na silnici I/3 zatím policie nedostala od řidičů žádné oznámení o komplikacích v dopravě na zmiňované silnici. „Nikdo nehlásil problémy, že by se tvořily kolony. Situaci monitorujeme, kdyby byly kolony nebo větší problémy, budeme řidiče informovat," podotkla Krausová.

Na silnici I/3 budou i další uzavírky. Po opravách Bukovec – Holkov začnou práce na stavbě Velešín – Zvíkov. Na úseku 1,3 kilometru potrvají práce za 13,6 milionu korun pět až šest týdnů. Provoz bude řízen kyvadlově.

Na konci května by měla na silnici I/3 začít oprava v úseku Dolní Dvořiště – státní hranice v délce 1,44 kilometru. Potrvá dva měsíce. Provoz bude částečně řízen kyvadlově, částečně obousměrně. Náklady budou činit 19,1 milionu korun.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky doprava, oprava, silnice, uzavírka, provoz, Rakousko, hranice, Holkov, I/3, Kaplice nádraží, České Budějovice, Kaplice, Lenka Koloušková, Ředitelství silnic a dálnic, Bukovec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na silnici z Budějc k hranicím s Rakouskem začala další oprava, mohou se tvořit kolony  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.