Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Řeka teče jen jedním směrem. Tím druhým jezdí vodácký autobus

PR článek

Voda je prostě pohoda, klídek. Až na ty logistické manévry při přesunu na začátek plavby. Jedno auto zaparkovat do cíle, druhé na začátek? Ale kdeže! Vodáci na Vltavě už pátou sezonu jezdí Jihočeským vodáckým autobusem. A mají pohodu i na souši.

Pravidelná autobusová linka pendluje po březích Vltavy od Vyššího Brodu do Boršova. Staví na běžných autobusových zastávkách v blízkosti kempů a vodáckých půjčoven a svézt se můžete až šestkrát denně v obou směrech. Letos navíc přibyla úplně nová zastávka v Kempu Vltava, který se nachází mezi Krumlovem a Vyšším Brodem. A po roční pauze se na trasu vrátila zastávka nad Kempem Nové Spolí.

Každý správný vodák ví, že k přírodě se má chovat ohleduplně. S čímž se ale tisíce aut podél Vltavy zrovna neslučují. Při jízdě Jihočeským vodáckým autobusem tak ušetříte nejen své nervy při hledání parkování. Ale i samotnou řeku. Auto odstavíte na hlídaném parkovišti v Boršově nad Vltavou a rovnou přesednete na palubu Jihočeského vodáckého autobusu, který vás na začátek plavby doveze.

Přijet můžete i vlakem

Vodácká linka navazuje i na dálkové a osobní vlaky v Českých Budějovicích, Boršově a Českém Krumlově. Cestující doveze až k řece a na konci plavby zase zpátky. Problémem nejsou ani větší zavazadla. Autobus vás odveze i s pádly, konvemi a dalšími zavazadly. Všechno je v cené přepravy.

Jízdenku si nemusíte kupovat jen u řidiče. Rychlejší a pohodlnější způsob je koupě online nebo v předprodeji v kempech a půjčovnách. Řidič vás navíc odbaví přednostně a navíc budete mít jisté místo k sezení.

Pokud jedete vodu velká parta, můžete si objednat celý autobus. Řidič pro vás přijede na vámi určené místo a nejen že vás odveze na začátek plavby, ale zastaví i na zajímavých místech v okolí Lipna a Vltavy. Tak ukončete nástup! Plavba s Jihočeským vodáckým autobusem začíná.

Štítky vodácký autobus, vodáci, doprava, České Budějovice, Vltava, Vyšší Brod, Český Krumlov, Boršov, Boršov nad Vltavou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řeka teče jen jedním směrem. Tím druhým jezdí vodácký autobus  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.