Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Elektronický nákup jízdenek za městskou hromadnou dopravu získává na oblibě

Skoro 84 tisíc sms jízdenek prodal Dopravní podnik města České Budějovice za prvních pět měsíců. Oproti loňskému roku je to za stejné období skoro o dvacet procent více. Na oblíbenosti získává i aplikace Sejf, přes kterou si lidé nakoupili více než 25 a půl tisíce jízdenek.

Kromě klasických papírových jízdenek, které lidé k cestování městskou hromadnou dopravou používají, se v minulých letech přidala i elektronická varianta placení smskou nebo přes aplikaci Sejf. 

„Z dat, která máme k dispozici, vychází, že elektronická forma nákupu jízdních dokladů získává každým rokem na větší oblibě“, sdělil ředitel a místopředseda představenstva dopravního podniku Slavoj Dolejš. V roce 2015 si elektronické jízdenky zakoupilo 145 757, v roce 2017 to bylo o 65 022 více.

Nejoblíbenější variantou ale stále zůstávají klasické jízdenky, kterých se v loňském roce prodalo 5 501 717 kusů. Důvodem může být i jednačtyřicet jízdenkových automatů, které jsou rozmíštěné po městě. Na osmi z nich se dá platit kartou. Dalšími možnostmi nákupu jsou pak externí prodejci, kterých má dopravní podnik v Českých Budějovicích nasmlouváno přes 30.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky dopravní podnik, doprava, MHD, jízdenky, sms, Sejf, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Elektronický nákup jízdenek za městskou hromadnou dopravu získává na oblibě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.