Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ředitelství silnic a dálnic začalo opravovat další část hlavního tahu do Rakouska

Ředitelství silnic a dálnic zahájilo další opravy části silnice I/3 v Dolním Dvořišti na Českokrumlovsku. Oprava více něž kilometrového úseku na hlavním tahu z jižních Čech do Rakouska potrvá do září a vyjde na 19,1 milionu korun.

Oprava 1,44 kilometru dlouhého úseku silnice I/3 vedoucí do Dolního Dvořiště začala dnes, v pondělí 9. července, ráno. Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) začalo v místě budovat dopravní značení. Podle původních plánů měl dopravu kyvadlově řídit semafor, od čehož ale ŘSD upustilo. „Semafor jsme se rozhodli využít až v září. Nechceme jím zbytečně komplikovat cestu řidičům na jih do Alp, do Chorvatska a do Slovinska. Nyní by se mělo jezdit jen s minimálním zdržením, protože využijeme paralelní cestu, která byla původně vybudovaná pro kamiony,“ vysvětlil mluvčí ŘSD Jan Rýdl.

Silnice, která spojuje jižní Čechy s Rakouskem, by tak měla být v obou směrech průjezdná jen s drobným omezením. Letos už opravilo ŘSD kilometrový úsek Kaplice nádraží železniční přejezd - Raveň, který stál 15,3 milionu korun, a také úseky Bukovec - Holkov a Velešín - Zvíkov.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky oprava, silnice, uzavírka, I/3, Ředitelství silnic a dálnic, Rakousko, Jihočeský kraj, Dolní Dvořiště, okres Český Krumlov, Chorvatsko, Slovinsko, Alpy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ředitelství silnic a dálnic začalo opravovat další část hlavního tahu do Rakouska  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.