Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Příčina nehody na Mánesově třídě objasněna. Řidič automobilu nedal přednost motorkáři

Českobudějovičtí policisté vyšetřují dopravní nehodu, ke které došlo u budějcké vodárenské věže ke konci minulého týdne. Policisté zjistili, že řidič dodávky nedal při odbočování vlevo přednost motorkáři, který utrpěl lehká zranění. Mladému řidiči hrozí trest za ublížení z nedbalosti.

Dopravní policisté ze skupiny dopravních nehod vyšetřují střet motocyklu a poštovní dodávky, k němuž došlo v pátek 20. července v dopoledních hodinách. 

V 09:45 hodin jel řidič dodávky značky Peugeot Boxer po ulici U Vodárny ke křižovatce s Mánesovou ulicí, kdy pravděpodobně nerespektoval svislé dopravní značení. „Řidič narozený roku 1998 vjel do křižovatky s úmyslem odbočovat vlevo a nedal přednost v jízdě řidiči motocyklu tovární značky BMW, který přijížděl od ulice Na Dlouhé louce,“ popsal příčinu nehody v úterý 24. července mluvčí policie Milan Bajcura s tím, že následně došlo ke střetu. Přitom se lehce zranil motorkář, kterého si do péče převzali zdravotníci.

Dopravní policisté na místě provedli potřebné úkony a posléze zahájili trestní řízení pro podezření ze spáchání přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

Autoři | Foto Policie České Republiky, Jan Luxík

Štítky dopravní nehoda, Mánesova, motorkář, ublížení na zdraví, přednost, BMW, Peugeot Boxer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příčina nehody na Mánesově třídě objasněna. Řidič automobilu nedal přednost motorkáři  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.