Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do budějckých ulic vstupuje postrach taxikářů, Taxify. Jízda bude stát už od 25 korun

Největší evropská dopravní aplikace Taxify, která propojuje řidiče s cestujícími, vstupuje nyní do Českých Budějovic. S pomocí mobilní aplikace Taxify si může cestující objednat odvoz, vidí, kdo pro něj jede a v jakém autě, může sledovat pohyb řidiče v reálném čase, zaplatit přes aplikaci nebo sdílet svou jízdu s přáteli. Ceny za jízdu budou začínat už na 25 korun.

V České republice působíme od roku 2015. Od té doby průběžně pracujeme na upevňování naší pozice. Jsme proto velmi rádi, že aplikaci Taxify můžeme nabídnout také uživatelům v Českých Budějovicích. Věříme, že náš férový a otevřený přístup zaujme jak místní cestující, tak řidiče. Chceme na zdejší trh přinést alternativu ke klasickému objednávání taxíků, na které jsou lidé zvyklí,“ říká Roman Sysel.

Rozvoj aplikace v Českých Budějovicích bude mít na starosti šéf Taxify v České republice a na Slovensku, českobudějovický rodák a patriot Roman Sysel. Ostrému spuštění předcházelo pilotní testování, jehož cílem bylo zjistit zájem zákazníků.

Taxify je mobilní aplikace, která propojuje řidiče s cestujícími. Vznikla v Tallinnu, kde dodnes sídlí. V současné době ji využívají zákazníci na více než 25 trzích v Evropě, Austrálii, na Blízkém východě, v Africe a Střední Americe. V současné době patří k nejrychleji rostoucím aplikacím svého druhu v Evropě. Je dostupná pro mobilní zařízení s operačním systémem Android a iOS. Zakladatelem a šéfem je Markus Villig.

V jeho průběhu se ukázalo, že místní lidé mají velmi pozitivní vztah k moderním technologiím. Těší nás, že jim můžeme dát možnost volby mezi klasickým taxi a přepravou objednávanou s pomocí mobilní aplikace. Našim cílem je nabídnout lidem kvalitní a cenově dostupný odvoz do pěti minut, doplňuje Sysel.

Markus Villig začal platformu vytvářet ve svých devatenácti letech. V domovském Tallinnu mu scházela aplikace, s jejíž pomocí by si mohl přivolat odvoz. Použil tedy peníze, které pro něj měli rodiče naspořené na financování vysokoškolských studií a naprogramoval za ně první verzi aplikace. Nejdříve ji začali využívat řidiči v estonském hlavním městě a postupně začala expandovat na mezinárodní trhy. Do České republiky aplikace vstoupila v roce 2015.

Tisková zpráva | Foto pixabay.com

Štítky taxi, Taxify, doprava, Ostrava, Olomouc, České Budějovice, Plzeň, Bolt, mobilní aplikace, Česko, Evropa, Markus Villig, Tallinn, Android, Slovensko, iOS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do budějckých ulic vstupuje postrach taxikářů, Taxify. Jízda bude stát už od 25 korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.