Počasí dnes26 °C, zítra21 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

FOTO: Hlavní tah mezi Ševětínem a Borkem je na dva týdny zavřený. Jih Čech trápí i další uzavírky

Silnice I/3, hlavní tah z Prahy do Rakouska, bude mezi Ševětínem a Borkem u Českých Budějovic ode dneška do 21. srpna zavřená. Důvodem jsou práce na křižovatce u Hluboké nad Vltavou dané tím, že vedle silnice se staví dálnice D3. Řidiče čeká objížďka po silnici II/603. Zavřený bude úsek silnice dlouhý 10,7 kilometru.

V úseku Ševětín - Borek pokračuje stavba D3, proto zde bude silnice I/3 zavřená. Hlavně z bezpečnostních důvodů. Firma Eurovia bude stavět chráničky na inženýrské sítě pro budoucí odpočívadlo Chotýčany. „Chráničky jsou plastové chránící obaly na trubky a na kabely. Práce vyžadují odstřel horniny do hloubky až 5,5 metru v okolí dálnice a také uložení chrániček pod povrch budované části dálnice a současné silnice I/3,“ řekl mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

D3 se v úseku Ševětín - Borek staví od dubna 2017. Letos bude hotová nová polovina dálnice vedle I/3, po níž se jezdí. Pak se přesune provoz na nově vybudovanou polovinu dálnice a nynější trasa I/3 bude přestavěna do dálničních parametrů. Celý tento úsek by měl být dokončený na jaře 2020.

ČTĚTE TAKÉ: Hlavní tah na Prahu čeká uzavírka. Doprava se vrátí na starou trasu přes Borek 

V Jihočeském kraji je v létě několik uzavírek. Zčásti zavřená je silnice II/145, hlavní tah z Českých Budějovic na Vimperk. Kvůli stavbě obchvatu obce Němčice je objížďka mezi Češnovicemi a Netolicemi.

Do konce srpna je zavřený 4,6 kilometru dlouhý úsek na silnici II/128 mezi Číměří a Novou Bystřicí na Jindřichohradecku; stejně dlouho bude neprůjezdná šest kilometrů dlouhá část silnice II/156 mezi Českými Budějovicemi a Strážkovicemi.

Silničáři opravují také silnici II/143 na Prachaticku. Vyplývá to z přehledu investičních akcí Jihočeského kraje.

Foto Jana Kroneislová | Zdroj ČTK

Štítky uzavírka, Ševětín, Borek, silnice, D3, dálnice, Česko, České Budějovice, Praha, Rakousko, Hluboká nad Vltavou, Eurovia CS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Hlavní tah mezi Ševětínem a Borkem je na dva týdny zavřený. Jih Čech trápí i další uzavírky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.