Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Jihočeský kraj připravuje opravu několika mostů

Jihočeský kraj připravuje na následující měsíce opravu několika mostů na silnicích druhé a třetí třídy. Týkají se například mostu v Lomnici nad Lužnicí a ve Volfířově na Jindřichohradecku, u Kaplice na Českokrumlovsku, v Bohunicích na Prachaticku, Plavě na Českobudějovicku nebo Záboří na Strakonicku. Celkové náklady na projekty se pohybují v desítkách milionů korun.

Práce na opravách začnou v jarních a letních měsících a potrvají až téměř půl roku. „Řidiči musí počítat s tím, že v místech bude omezený provoz nebo že budou muset cestovat po objížďkách," uvedl náměstek jihočeské hejtmanky Josef Knot.

Kraj podle něj připravuje také opravu frekventované Husovy třídy v Českých Budějovicích. V létě se zde bude vyměňovat asfalt na přibližně půlkilometrovém úseku. „Bude se pracovat za provozu, který se však omezí," uvedl Knot. Husovu třídu využívají lidé z Českých Budějovic, kteří cestují ze sídlišť Máj, Šumava a částečně i z Vltavy do centra města. Jde o jednu z nejvytíženějších komunikací v krajském městě.

Autoři | Foto Jan Homolka

Štítky ČR, správa, stavby, most, Jihočeský, Jihočeský kraj, oprava, okres České Budějovice, okres Jindřichův Hradec, okres Český Krumlov, okres Prachatice, okres Strakonice, Lomnice nad Lužnicí, Záboří, Volfířov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihočeský kraj připravuje opravu několika mostů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.